Antena 3 CNN Life Ce preparate erau obligatorii pe masa de Crăciun a soților Ceaușescu: ”Dacă lipseau era vai și-amar!”

Ce preparate erau obligatorii pe masa de Crăciun a soților Ceaușescu: ”Dacă lipseau era vai și-amar!”

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 16:22 15 Dec 2022 Modificat la 16:22 15 Dec 2022

Mihaela Ceaușescu, fata lui Marin Ceaușescu, a povestit în cartea ”Nu regret, nu mă jelesc, nu strig” că cei doi erau mari iubitori de mâncăruri tradiționale.  

Nicolae Ceaușescu iubea preparatele tradiționale din pește, însă sarmalele rămâneau preferatele lui. În ceea ce privește băuturile, de pe masă nu lipsea niciodată vinul alb și țuica de prune. 

„Nici nu se compară rafinamentele culinare de acum cu așa-zisele rafinamente de la mesele Ceauşeştilor. Chiar dacă şi ei ar fi avut acces, să zicem, la fructe de mare. Dar nu le plăceau. Ei mâncau mâncăruri tradiționale. Sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Dacă lipseau era vai și-amar! 

Lui Nicolae Ceaușescu îi mai plăceau în special preparatele tradiționale din pește, ciorbă de pește, plachia şi saramură, marea lui pasiune fiind sarmalele. De băut, se bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, a povestit fata lui Marin Ceaușescu, potrivit cancan.ro.

Nicolae Ceaușescu era foarte iubit și apreciat, motiv pentru care primea o mulțime de pachete în semn de recunoștință. 

”Mulți oameni chiar credeau atunci că Ceaușescu merită tot ceea ce este mai bun prin gospodării: șunculițe proaspăt afumate, cârnați condimentați, carne de porc, brânzeturi și îi trimiteau pachete lui Ceaușescu”, a mai povestit Mihaela Ceaușescu. 

Etichete: Nicolae Ceauşescu
Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole