Antena 3 CNN Actualitate Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar

Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar

Față de preotul Visarion Alexa a fost dispusă, de către instanță, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

de Andreea Ştefan    |   

”Pe timpul cât se află sub control judiciar, conform art. 215 alin. 1 C.p.p, inculpatul Alexa Visarion trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;

[GAL layout="2"]

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. 2 Cod proc. penală impune inculpatului ca, pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii:

- să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

- să nu se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi să nu comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată:

- să nu exercite profesia de preot.

În baza art. 227 alin. 1 Cod proc. penală dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea ordonanţei de reţinere nr. 4537511/16.09.2022 (dispoziţie care este executorie), dacă nu este reţinut, arestat preventiv ori în stare de deţinere în altă cauză”, se arată în decizia instanței.

Decizia a fost luată cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Părintele Visarion Alexa, reţinut de Poliţia Capitalei după ce o femeie l-a acuzat că a agresat-o la spovedanie

Părintele Visarion Alexa a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea.

În urmă cu o lună, femeia în vârstă de 37 de ani a mers la Poliţie şi a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa, parohul parohul Bisericii "Pogorârea Sfântului Duh" – Militari.

Tânăra le-a povestit poliţiştilor că în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual.

Astăzi, părintele a fost audiat de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de agresiune sexuală. Potrivit unor surse, în faţa anchetatorilor, preotul a recunoscut acuzaţia.

Prima reacție a BOR, în cazul părintelui Visarion Alexa: ”Este șocant. Vom începe ancheta”

A venit o primă reacție a Bisericii Ortodoxe Române, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, în cazul părintelui Visarion Alexa, care a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea.

”Vestea este una absolut șocantă.

Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz, aflat acum în sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează. 

Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

 

Subiecte în articol: Visarion Alexa control judiciar
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile