Antena 3 CNN Externe Un preot român din Italia a murit la numai 44 de ani, după ce s-a vindecat de COVID

Un preot român din Italia a murit la numai 44 de ani, după ce s-a vindecat de COVID

Sergiu Chelaru, un preot român din Italia a murit la numai 44 de ani, după ce s-a vindecat de COVID.

de Georgiana Adam    |   

Sergiu Chelaru slujea la mănăstirea din Osimo (regiunea Marche din Italia) din anul 2017.

Luni seară, 15 ianuarie 2023, preotul s-a plâns colegilor săi de oboseală, însă potrivit acestora, el fusese bolnav de COVID în urmă cu o săptămână.

Marți dimineață, 16 ianuarie 2023, preotul român nu s-a prezentat la slujba de la ora 09:00. El a fost găsit ulterior mort, în camera sa. Potrivit jurnaliştilor de la Corriere Adriatico, Sergiu Chelaru a murit în timpul nopții, în urma unui atac de cord.

"Cu o seară înainte se plânsese de puțină oboseală, dar nu-și făcea prea multe griji, nu era nimic grav. Săptămâna trecută  fusese în carantină, în camera lui, pentru că s-a îmbolnăvit de Covid. A avut simptome tipice gripale, apoi vineri făcut testul și a rezultat negativ. Ieri (duminică, n.r.) a participat la slujba de Liturghie, a și cântat, apoi a luat prânzul cu noi toți. Suntem șocați!”, a declarat preotul Franco Buonamano pentru publicaţia italiană.

Preotul român a fost cunoscut și apreciat de comunitatea din care făcea parte. Pe lângă faptul că oficia Sfânta Liturghie, cânta vocal în corul "Corale Borroni", dar și la orga din biserică.

Înmormântarea va avea loc mâine, miercuri, 18 ianuarie, la ora 16:00, în Bazilica San Francesco.

Subiecte în articol: Italia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile