Antena 3 CNN Actualitate Educație Premii de 5.000 de euro pentru proiecte antreprenoriale ale liceenilor. Roboţi logopedici şi ambalaje din alge printre ideile premiate

Premii de 5.000 de euro pentru proiecte antreprenoriale ale liceenilor. Roboţi logopedici şi ambalaje din alge printre ideile premiate

de Mihai Paul    |   

Cea mai mare competiţie de liceeni cu aspiraţii de antreprenori din România, şi-a desemnat câştigătorii: 9 echipe au câştigat premii de peste 5.000 euro, conform Agerpres. 

Early Innovators Business Plan Competition a numărat peste 300 de echipe înscrise dintre care peste 200 au trimis planuri de afaceri şi 21 de echipe finaliste (10% din totalul planurilor de afaceri valide supuse evaluării).

Competiţia nu doar stimulează inovaţia, dar creează şi un cadru educaţional unic, în care tinerii primesc sfaturi detaliate şi personalizate din partea unor antreprenori de succes, care analizează fiecare plan de afaceri în detaliu. Astfel, juriul ediţiei IV a fost format din 28 de antreprenori şi experţi în domeniile cheie ale concursului.

Echipele câştigătoare ale ediţiei de anul acesta sunt din Bucureşti, Ploieşti, Constanţa, Reşiţa, Iaşi, Giurgiu, Târgovişte.

Finaliştii din acest an au făcut pregătire pentru pitch-uri cu traineri familiarizaţi cu metodologia concursului: Camelia Spătaru, jurat şi fost purtător de cuvânt al cancelariei prim-ministrului; Andrei Dicher - consultant vânzări B2B, Cătălin Lupoaie - B2B Marketing Manager BCR şi co-fondator al platformei BCR Şcoala de Business.

Premiile principale au fost oferite de BCR. Premiul I (1.500 euro) a fost câştigat de Luca Gociu cu proiectul Seapack, elev la Colegiul Naţional ,,Gheorghe Şincai" din Bucureşti. Din dorinţa de a combate problema microplasticelor, Luca a creat Seapack, un producător şi distribuitor de ambalaje din alge marine - cele mai sustenabile resurse naturale ale planetei. Materialul este compostabil şi fertilizează solul în care se descompune.

Premiul II (1.000 euro) a fost câştigat de Echipa Robodreamers a Colegiului Naţional Pedagogic ,,Regina Maria" din Ploieşti a creat un robot logopedic care foloseşte inteligenţa artificială pentru a corecta dicţia copiilor cu deficienţe de vorbire, cu vârste curprinse între 5 şi 8 ani.

Premiul III (600 euro) a fost câştigat de Echipa ReChem a Colegiului Naţional ,,Sfantul Sava" din Bucureşti a creat un înlocuitor eco-friendly pentru materialele folosite la producţia obiectelor de design interior şi exterior - obiecte construite, de obicei, din plastic. Produsul este creat din fibre textile colectate, mărunţite şi curăţate, amestecate cu epoxizi şi adezivi biodegradabili pe bază de răşină.

Tot BCR a oferit si menţiunile: menţiune I (300 euro): HighTech, o echipă a Colegiului Naţional "Traian Lalescu" din Reşiţa; menţiune II (300 EUR): Fashion PetStyle, o echipă a Liceului Energetic din Constanţa; menţiune III (300 euro): TagBuddies, o echipă a Colegiului Naţional "Ienăchiţă Văcărescu" din Târgovişte.

BCR a oferit şi în acest an un premiu de sustenabilitate în valoare de 500 de euro pentru echipa ModernAge Innovation a Colegiului ,,Richard Wurmbrand" din Iaşi, pentru o idee de afaceri care s-a dovedit a fi profitabilă fără a epuiza resursele disponibile şi fără a distruge mediul.

Valoarea totală a premiilor oferite în cadrul acestei ediţii a fost de peste 5.000 de euro, dintre care 4.500 de euro au fost oferiţi de BCR.

Early Innovators Business Plan Competition, cea mai amplă competiţie naţională de antreprenoriat dedicată liceenilor, şi-a încheiat miercuri cea de-a patra ediţie la sediul BCR The Bridge. 

Subiecte în articol: antreprenori idei antreprenoriale BCR
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile