Antena 3 CNN Politică Premierul Grindeanu, în forul de conducere al coaliției PSD-ALDE

Premierul Grindeanu, în forul de conducere al coaliției PSD-ALDE

de M.Z.    |   

Premierul Sorin Grindeanu va face parte din forul de conducere al coaliţiei PSD - ALDE, potrivit regulamentului semnat luni de liderii coaliţiei Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin. 

"Deocamdată facem un pas important - acest regulament. Eu o să fac parte, conform noului regulament al coaliţiei, din acel for de conducere", a declarat Grindeanu, la Palatul Parlamentului. 

Întrebat dacă şi alţi miniştri vor face parte din acest for, el a arătat că s-a referit doar la persoana sa, fără a da alte detalii. 

Deciziile coaliţiei de guvernare sunt luate de forul de conducere al acesteia în cadrul unor reuniuni şi vor fi consemnate într-un proces verbal, se arată în Regulamentul de funcţionare a coaliţiei de guvernare, care asigură legitimitatea tuturor acţiunilor politice şi guvernamentale promovate de partidele din cadrul coaliţiei. 

"Deciziile coaliţiei sunt obligatorii pentru toate organizaţiile partidelor semnatare şi pentru toate persoanele susţinute în funcţii publice de către acestea. Forul de conducere al coaliţiei este compus din câte cinci reprezentanţi ai fiecărui partid. Procesele verbale de şedinţă sunt semnate de cei trei preşedinţi, preşedintele PSD, respectiv copreşedinţii ALDE. Orice decizie luată, fără a fi trecută în procesele verbale şi nesemnate de cei trei, este lovită de nulitate", se precizează în document. 

Regulamentul urmăreşte o asumare comună a prevederilor programului de guvernare şi a aplicării lor, prin consens şi în dezbateri în cadrul coaliţiei de guvernare. 

Obiectivul principal al documentului este asigurarea unei guvernări responsabile şi transparente. 

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile