Antena 3 CNN Politică Premierul Ciolacu dă asigurări că Guvernul nu pregătește creșteri de taxe: „Exclud categoric toate speculațiile”

Premierul Ciolacu dă asigurări că Guvernul nu pregătește creșteri de taxe: „Exclud categoric toate speculațiile”

de Ioana Coman    |   

Premierul Marcel Ciolacu a transmis marți că exclude categoric speculaţiile privind creşteri de taxe care ar fi pregătite de Guvern şi le-a cerut miniştrilor să fie mai atenţi la comunicarea pe acest subiect.

"Exclud categoric toate speculaţiile potrivit cărora Guvernul ar pregăti creşteri de taxe. Exclus! Nu există niciun pachet cu astfel măsuri fiscale care să fi fost discutat în Guvern sau în Coaliţie! Din acest motiv, le-am cerut miniştrilor să nu mai avanseze nicio propunere fiscală în Guvern fără o consultare prealabilă cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă", a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, premierul le-a cerut miniştrilor să fie "mai atenţi la comunicarea pe acest subiect".

"Nimeni nu are dreptul să-şi dea cu părerea despre tot felul de fantezii fiscale sub sigla Guvernului României! Deciziile se iau în Guvern! Orice altă cale de a arunca pe piaţă iniţiative personale, fără o validare politică prealabilă în Coaliţie, reprezintă o abatere pe care nu o vom lăsa nesancţionată!", a mai afirmat Ciolacu.

Și ministerul Finanțelor a transmis, marți, că se află în dialog cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a identifica cele mai bune soluţii care să ducă la dezvoltarea economică, precum şi la alinierea la principiile economice asumate ca membru al UE, fără însă a fi stabilit un set de măsuri care să facă obiectul unei reforme fiscale.

Reacţia MF vine în urma unor informaţii apărute în spaţiul public cu privire la intenţia Guvernului de a majora taxe şi impozite, precum şi de a elimina anumite facilităţi fiscale despre care reprezentanţii instituţiei spun că provin "dintr-un document vechi de lucru şi nu reprezintă planurile actuale ale Guvernului.

"De asemenea, precizăm faptul că orice schimbare fiscală semnificativă va fi anunţată oficial şi va face obiectul unor dezbateri publice cu mediul de afaceri şi societatea civilă înainte de a fi adoptată în Guvern", se arată în comunicat.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile