Antena 3 CNN Sport JO 2024 Premieră stabilită de românii Ionela şi Marius Cozmiuc. Primul cuplu căsătorit care a fost portdrapel în istoria Jocurilor Olimpice

Premieră stabilită de românii Ionela şi Marius Cozmiuc. Primul cuplu căsătorit care a fost portdrapel în istoria Jocurilor Olimpice

de Ioana Coman    |   

Canotorii români Ionela Livia Cozmiuc şi Marius Cozmiuc au stabilit o premieră la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, devenind primul cuplu căsătorit din istorie portdrapel pentru ţara lor, relatează CNN.

Cei doi au aflat despre onoarea ce le-a fost atribuită cu puţin timp înainte de Jocuri, când au mers să facă o şedinţă foto.

„Este o mare onoare pentru noi să fim purtătorii drapelului. Nu ne aşteptam la asta, dar fiecare sportiv olimpic visează la acest lucru, aşa că ne bucurăm foarte mult că vom face asta împreună, ca o familie”, a declarat Ionela Livia Cozmiuc pentru Serviciul de Informaţii Olimpice.

Este o afacere de familie pentru soţii Cozmiuc.

„Este a treia noastră Olimpiadă împreună ca şi cuplu. Am fost împreună la Rio (în 2016), apoi la Tokyo (2020), iar acum aici. Nu suntem doar noi doi din familia noastră”, a declarat Ionela Livia.

„Fratele meu este şi el în echipă, cumnata mea este şi ea în echipă - Florin Sorin Lehaci şi Maria Lehaci - şi anul trecut, în acest loc, sora Mariei Lehaci (Gabriela Tivodariu) a câştigat titlul mondial la dublu (la Campionatele Mondiale de canotaj Under-19). Deci, suntem o mică familie în marea familie a echipei de canotaj a României”, a spus ea.

Soţii Cozmiuc sunt fericiţi să concureze în acelaşi sport şi să împartă onoarea de a fi purtători de drapel, dar ei şi restul membrilor familiei lor de canotaj au o regulă la cină: Să nu vorbească despre canotaj.

„Noi încercăm să nu. Avem o mulţime de subiecte, desigur, dar totul se termină cu o poveste despre canotaj. Chiar şi dacă ieşim la cină, de exemplu. Fratele meu a spus odată că primul care va începe să vorbească despre canotaj va plăti (pentru) cină. Eu am fost aceea”, a spus Ionela Livia Cozmiuc.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile