Antena 3 CNN Conținut plătit Premieră în Spitalul MONZA  - Recunoaștere internațională pentru expertiza în neurochirurgie cerebrală şi spinală

Premieră în Spitalul MONZA  - Recunoaștere internațională pentru expertiza în neurochirurgie cerebrală şi spinală

de Ioana Dobre    |   

Expertiza medicală românească este recunoscută pe plan internațional, iar Spitalul MONZA se mândrește cu medicii săi de excepție din cadrul BRAIN Institute, care au obținut distincții importante din partea Surgical Review Corporation (SRC).Dr. Sergiu Stoica, Dr. Mihai Adrian Cristescu și Dr. Alexandru Thiery, au fost onorați cu distincția de „Master Surgeon” pentru contribuțiile lor remarcabile în domeniile neurochirurgiei cerebrale, chirurgiei coloanei vertebrale și chirurgiei spinale robotice.

Dr. Sergiu Stoica  - este primul Chirurg de Excelență și Master Surgeon în Neurochirurgie din România certificat internațional de SRC. Fondator BRAIN Institute și coordonator al Centrului de Excelență în Neurochirurgie din cadrul Spitalului MONZA, Dr. Stoica are o vastă experiență în neurochirurgia cerebrală vasculară și tumorală, și este supraspecializat în chirurgia anevrismelor, malformațiilor arteriovenoase și a tumorilor cerebrale profunde.

Dr. Mihai Adrian Cristescu – a primit distincția de Master Surgeon în Chirurgie Spinală. In calitate de co-Director al Centrului de Excelență în Neurochirurgie, cât și al Centrului de Excelență în Chirurgie Spinală Robotică din cadrul Spitalului MONZA, Dr. Cristescu utilizează tehnici minim invazive pentru a trata cele mai complexe patologii ale coloanei vertebrale. Expertiza sa include și intervențiile complexe de chirurgie spinală robotică.

Dr. Alexandru Thiery – a obținut certificarea internațională de Master Surgeon în Chirurgie Spinală Robotică, fiind unul dintre puținii specialiști care tratează cazurile grave de scolioză prin intervenții chirurgicale complexe și de lungă durată ce necesită un plan minuțios. În calitate de Chirurg de Excelență și coordonator al Centrului de Excelență în Chirurgie Spinală Robotică, Dr. Thiery își concentrează eforturile pe nevoile pacienților, acordând o atenție specială copiilor cu nevoi specifice.

Cei trei medici au beneficiat de o pregătire profesională de excepție atât în România cât și în școli și spitale de renume din străinătate, obținând astfel o experiență vastă, acumulată în peste 20 de ani de practică. În cadrul Spitalului MONZA, Dr. Stoica, Dr. Cristescu si Dr. Thiery, împreună cu echipele lor, efectuează anual peste 1000 de intervenții chirurgicale pentru afecțiuni ale creierului și coloanei verterale, atât la adulți cât și la copii.

Acreditarea în domeniul medical este esențială, iar procesul de certificare de către Surgical Review Corporation este unul riguros, care include evaluarea volumului de intervenții chirurgicale, a echipamentului, a protocoalelor clinice și a educației pacientului, asigurând astfel cele mai înalte standarde de calitate.

„Recunoașterea internațională a standardelor de excelență din cadrul Spitalului MONZA reprezintă o sinergie între expertiza medicală, inovația tehnologică, un volum semnificativ de cazuri și o cultură organizațională orientată spre pacient. Ne străduim să fim un model de excelență și un catalizator al progresului în acest domeniu, pentru a oferi pacienților cele mai bune șanse de vindecare și o viață mai bună.”, a declarat Adrian Demușca, Director General Spitalul MONZA.

Subiecte în articol: chirurgie robotica
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile