Antena 3 CNN Actualitate Pregătiri speciale la București pentru vizita Papei Francisc

Pregătiri speciale la București pentru vizita Papei Francisc

Noutăți despre vizita Papei Francisc la București. Se fac pregătiri speciale pentru vizita istorică a Papei Francisc la Catedrala Mântuirii Neamului, chiar dacă mai sunt trei luni până atunci. 

Biserica face apel la români să doneze pentru continuarea lucrărilor la catedrală. Apelul e îndreptat în mod special către salariații care nu au depus formularul 230. 

„Evenimentul sosirii în România al Papei Francisc e unul care trebuie salutat, dar nu e în directă legătură ci evoluția firească a lucrărilor de la catedrală. Acesta sunt foarte avansate. În acest moment se lucrează intens la finalizarea turlei centrale, se lucrează la cota 90-97 de metri. Se lucrează inclusiv în interior la pregătirea murală. Lucrarea de mozaicare interioară e foarte importantă și se va întinde pe doi sau trei ani. Estimăm că până la finalul acestei veri lucrările la acoperiș vor fi finalizate”, a spus purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu. 

Pregătiri speciale pentru vizita Papei

„Programul vizitei Papei e construit de cei responsabili inclusiv cu invitarea în România a Papei Francisc. E vorba de Biserica Romano-Catalică care i-a adresat mai demult o invitație, dublată apoi de invitația președintelui României, a prim-ministrului. BOR nu face pregătiri speciale dedicate acestei vizite pentru că nu e în responsabilitatea ei. Dar așa cum știm, va avea loc o întâlnire între Patriarhul Daniel și Papa Francisc, o întâlnire fixată pentru data de 31 mai”, a mai spus Vasile Bănescu. 

 

Subiecte în articol: vizita
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile