Antena 3 CNN Politică Pregătiri pentru congresul PSD. Cine va face parte din noua conducere şi ce schimbări se anunţă

Pregătiri pentru congresul PSD. Cine va face parte din noua conducere şi ce schimbări se anunţă

de Alina Tănase    |   

Social-democraţii au început pregătirile pentru Congresul de la sfârşitul lunii viitoare, în care va fi hotărât viitorul partidului. Şi nu va fi aleasă doar o nouă conducere la PSD, ci va fi desemnat şi candidatul la alegerile prezidenţiale.

Pe 24 august va avea loc congresul social-democraților, însă până atunci se vor mai reuni într-o ședință de Consiliul Politic Național pentru a stabili calendarul pentru depunerea candidaturilor, în cazul celor care doresc să devină candidatul partidului la alegerile prezidențiale. 

Potrivit unor surse politice, sunt presiuni în partid ca Marcel Ciolacu să își asume această candidatură din poziția de președinte, însă vom vedea ce se va întâmpla.

Până în acest moment, nimeni nu s-a înscris în această cursă internă. 

Cât despre conducerea partidului, actualul președinte, Marcel Ciolacu, va candida pentru un nou mandat în fruntea social-democraților și, cel mai probabil, Paul Stănescu va rămâne și el în funcția de secretar general. 

Sunt două poziții de prim-vicepreședinte în Partidul Social Democrat, ocupate acum de Sorin Grindeanu și de Gabriela Firea. 

Potrivit unor surse politice, Gabriela Firea este susținută de cinci filiale de sector, respectiv sectoarele 1,2,3,5 și 6, pentru a rămâne în pozițiile de prim-vicepreședinte și președinte PSD București. Au dat rezoluții aceste filiale pentru ca Gabriela Firea să rămână în cele două poziții pe care le ocupă în PSD. 

Însă şi-a anunțat candidatura pentru funcția de prim-vicepreședinte PSD și Daniel Băluță, primarul sectorului 4

Potrivit unor surse, acesta are susținerea doar a unei filiale pentru a prelua această poziție și vorbim aici de filiala sector 4, care a dat rezoluție ca Daniel Băluță să devină prim-vicepreședinte. 

Apar 4 funcţii noi de vicepreședinte PSD

Conform surselor Antena 3 CNN, vor fi schimbări în ceea ce privește președintele Consiliului Național. 

Mai mult ca sigur, Vasile Dîncu nu va mai ocupa această poziție și unele voci spun că ar putea fi Mihai Tudose cel care să candideze și să preia poziția. 

Nu în ultimul rând, se duc bătălii și pentru funcțiile de vicepreședinte. Avem opt vicepreședinți pe regiuni de dezvoltare și opt vicepreședinți pe domenii de activitate.

Vor fi create noi patru poziții. Printre cei care le vor ocupa se numără Gheorghe Șoldan de la Suceava, Alfred Simonis de la Timiș, dar și Rareș Hopincă, noul primar de la sectorul 2. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile