Prefectul a ținut să precizeze că rămâne obligatorie purtarea măștii pe o distanță de 50 de m în jurul școlilor.
"Știm că se pot formă aglomerări în parcuri sau Centrul Vechi dar urmează că în urmă monitorizării să primim niște propuneri concrete. Vor fi observari făcute, notate și stransmise.
La sala de fitness vor trebui să vină cu certificatul printat sau în format electronic. Cu testele PCR sau testele rapide, la fel.
Sunt aceleași reguli privind sactiunile contrventionale.
Nu este stabilită deocamdată o țintă de vaccinare. Noi am stabilit, nu oficial, dar avem o țintă de vaccinare zilnică, pe București, de 20.000 de persoane. Și sperăm să o atingem până la sfârșitul lunii.
Organizatorul unui eveniment este de regulă cel în curtea căruia se irganizeaza evenimentul și pune la dispoziție atât spațiu cât și celelalte mijloace pentru că evenimentul să poată fi organizat. Adică patronul."
Rata de infectare în București continuă să scadă
Rata de infectare din Capitală continuă să scadă şi se menţine, pentru a cincea zi la rând, sub 1,5 la mie.
Sâmbătă, 15 mai, rata de infectare a ajuns la valoarea de 1,11, potrivit datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.
Capitala a trecut oficial de vineri, 14 mai, în scenariul verde, iar sălile de spectacol şi restaurantele s-au deschis în interior la o capacitate de 50%.
Sunt permise, de asemenea, spectacole de tip drive-in, cu 3 persoane în maşină, precum şi spectacolele în aer liber, cu maxim 300 de spectatori.
După ce rata de infectare scade sub 1 la mie, şcolile se vor fi deschise, în totalitate, în Bucureşti.
Prefect: Școlile din București se redeschid pentru toți elevii doar după ce rata de infectare scade sub 1 la mie
"Vor fi permise evenimente de tip drive-in şi evenimente culturale in aer liber cu pana la 300 de participanți. În scenariul ministerelor Sănătății şi Educației, redeschiderea școlilor cu prezenta fizica a tuturor elevilor se face la scăderea sub 1 la mie a incidenței.
Deocamdată, ne aflăm în scenariul hibrid în care, în București, doar preșcolarii, elevii ciclului primar şi cei din clasele terminale merg la cursuri cu prezență fizică", a precizat prefectul.
El a estimat că, dacă tendința actuală se menține, rata de infectare va scădea sub 1, dacă nu apar alte "influențe negative".
Eventuala scădere sub 1% a ratei de infectare nu va aduce relaxări suplimentare pentru agenții economici dar va permite redeschiderea completă a școlilor.