Antena 3 CNN Actualitate Prăpăd în Capitală, după urgia de noaptea trecută. Copaci rupți, acoperișuri smulse, iar străzile s-au transformat în râuri

Prăpăd în Capitală, după urgia de noaptea trecută. Copaci rupți, acoperișuri smulse, iar străzile s-au transformat în râuri

de Laura Dinu    |   

A fost prăpăd în Capitală după ce meteorologii au anunțat cod roșu de furtună. A plouat cât pentru o lună întreagă iar marile bulevarde au fost inundate. Traficul în București a fost dat peste cap.

[GAL layout="5"]

Vântul foarte puternic a provocat probleme serioase. Mai mulți copacii au fost doborâți, au căzut peste mașini, iar grindina foarte mare i-a obligat pe bucureșteni să se adăpostească pe unde au putut.

Pe timpul furtunii pompierii au fost solicitați la aproape 400 de intervenții.

Rafalele de vânt au depășit 70 km/h. Străzile s-au transformat în râuri iar zeci de mașini au rămas blocate.

Mai mulți copaci au căzut în capitală iar în Berceni curentul electric a fost întrerupt din cauza furtunii.

Trei stewardese au fost rănite

Turbulențele din timpul furtunii au creat panică într-un avion care circula pe ruta Hamburg-București, iar trei stewardese au fost rănite în timpul incidentului.

397 de intervenții ISU pe timpul nopții

”Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codurilor portocaliu și roșu, începând cu ora 22:00 până în această dimineață, ora 05:00, pompierii ISU B-IF au gestionat 397 de intervenții (331 în București și 66 în județul Ilfov). 

Acestea au constat în:
•⁠  ⁠327 de inundații;
•⁠  ⁠60 de copaci căzuți;
•⁠  ⁠7 stâlpi de electricitate;
•⁠  ⁠și 3 acoperișuri luate de vânt.

Au fost afectate în total:
•⁠  ⁠107 străzi;
•⁠  ⁠208 locuințe, gospodării și subsoluri;
•⁠  ⁠și 71 de autoturisme.

Se acționează în continuare pentru rezolvarea situațiilor semnalate”, se arată în bilanțul ISU.

Furtunile au făcut prăpăd și în țară

A fost haos și în alte regiuni din țară cauza fenomenelor meteo extreme. Rafalele puternice de vânt au doborât mai mulți copaci și au avariat clădiri, în timp ce grindina uriașă a produs pagube majore. Pe străzile care au fost transformate în râuri mașinile au fost înghițite de ape.

Grindina a făcut ravagii în Mehedinți, acolo unde oamenii au fost nevoiți oprească mașinile pe marginea drumului până când furtuna s-a domolit.

Mai multe acoperișuri ale unor clădiri au fost aruncate pe șosea de vântul puternic. Inclusiv acoperișul Liceului de Arte din Drobeta Turnu Severin a fost luat de furtună. Acesta a căzut peste o casă. Probleme au fost însă în tot orașul.

În județul Caraș Severin străzile s-au transformat în râuri.

Și în județul Gorj mai multe acoperișuri au fost luate pe sus iar mașinile au fost ciuruite de grindină.

În Cluj, tavanul unui centru comercial s-a prăbușit din cauza ploii torențiale și străzile s-au umplut de apă. Cele mai mari probleme au apărut în rândul șoferilor care au rămas blocați în trafic, iar mașinile au fost înghițite de ape.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile