Antena 3 CNN Life Culinar Prăjitură tăvălită prin ciocolată şi fulgi de cocos. Cea mai căutată reţetă de pe internet

Prăjitură tăvălită prin ciocolată şi fulgi de cocos. Cea mai căutată reţetă de pe internet

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 09:50 15 Mar 2024 Modificat la 09:50 15 Mar 2024

Reţeta de prăjitură tăvălită prin ciocolată şi fulgi de cocos este una dintre cele mai căutate reţete de prăjituri de pe internet.

Prăjitura tăvălită prin ciocolată şi fulgi de cocos este un desert absolut delicios şi foarte uşor de preparat. Nu ai nevoie de multe ingrediente şi nici de pricepere în bucătărie.

Prăjitura se compune dintr-un blat simplu tip pandişpan cu miere de albine, o glazură de ciocolată şi fulgi de cocos. Nimic mai simplu.

Reţetă prăjitură tăvălită prin ciocolată şi fulgi de cocos

Ingrediente blat pandişpan prăjitură tăvălită prin ciocolată şi fulgi de cocos

  • 6 ouă;
  • 150 gr zahăr;
  • 150 ml lapte;
  • 150 gr unt 82% grăsime;
  • 100 gr miere de albine;
  • 450 gr făină;
  • 10 gr praf de copt;
  • 2 linguriţe de extract vanilie;
  • un praf de sare.

Ingrediente sos de ciocolată

  • 200 gr zahăr;
  • 400 ml lapte;
  • 200 gr unt 82% grăsime;
  • 50 gr pudră de cacao;
  • 1 linguriţă de esenţă de rom;
  • 100 gr de fulgi de nucă de cocos.

Mod de preparare prăjitură tăvălită prin ciocolată şi fulgi de cocos

Într-un bol încăpător vom da prin sită făina împreună cu praful de copt. Cele două ingrediente se vor amesteca foarte bine. 

Separat se vor sparge ouăle, peste care se vor pune praful de sare şi zahărul. Toate se vor amesteca energic, până când ouăle se vor deschide la culoare, iar cristalele de zahăr se vor dizolva.

Într-o tigaie se lasa untul la topit, peste care se va pune mierea. După ce cele două ingrediente s-au incorporat, se va adauga şi laptele şi esenţele. 

Intreaga compoziţie se va turna peste ouă, amestecând energic. La final, se va turna şi făina. Este important ca aluatul să aibă o textură de ciulama. 

Compoziţia pentru blat se va coace pentru 20-25 de minute la 180 grade Celsius. Glazura de ciocolată se pregăteşte şi ea destul de rapid. Pudra de cacao se trece printr-o sită, iar peste ea se adaugă zahărul şi laptele. 

Amestecul se pune pe aragaz, la foc mic. Untul se va tăia cuburi şi se va aşeza în sosul fierbinte. Se amestecă totul până când se obţine o pastă consistentă.

După stingerea focului, sosul de ciocolată se lasă 2-3 minute să se răcească şi se adaugă şi esenţa de rom. Aluatul se va tăia cubuleţe şi se va trece prin sosul de ciocolată, folosind nişte beţe de frigărui. Imediat după se vor trece prin fulgi de cocos.

Etichete: prajitura reteta
Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole