Prăjitura cu banane caramelizate este un adevărat deliciu, fiind vorba despre un desert care se prepară în doar 15 minute.
Cei care se află în post se pot bucura, de asemenea, de această prăjitură, fiind nevoie să înlocuiască doar două ingrediente.
Bananele caramelizate sunt cele care dau un gust aparte acestui desert deloc complicat.
În plus, prăjitura se poate coace rapid în tigaie, fără să fie nevoie să pornim cuptorul.
Iată ingredientele pentru prăjitura cu banane, care poate fi transformată și într-un desert delicios de post.
Ingrediente:
- un ou (pentru varianta de post, se poate înlocui cu jumătate de banană foarte coaptă, pisată bine)
- 50 gr zahăr
- 120 ml ulei
- 120 ml lapte (lapte vegetal pentru varianta de post)
- esență de vanilie
- un plic praf de copt
- 125 gr făină
- o lingură zahăr
- o banană
Mod de preparare: Punem oul/banana pisată și zahărul într-un bol și amestecăm bine cu un tel, până când se topește zahărul.
Adăugăm uleiul, laptele, esența de vanilie, făina, praful de copt și amestecăm din nou, astfel încât să nu existe cocoloașe.
Tăiem felii o banană, apoi punem o lingură de zahăr într-o tigaie. Așezăm feliile de banană în tigaie și le acoperim cu aluatul obținut.
Coacem prăjitura la foc mediu, pe ambele părți. Se decorează cu miere sau zahăr pudră. Poftă bună!