Prăjitura cu morcovi se prepară ușor și este gata într-un timp foarte scurt, fiind ideală pentru zilele din post.
Rețeta pentru prăjitura cu morcovi și merișoare a fost prezentată de părintele Mina, de la Mănăstirea Botoș, în cadrul emisiunii "Rețete mănăstirești", de la Trinitas TV.
Este cunoscut faptul că mâncărurile preparate în mănăstiri sunt foarte gustoase, iar acest desert nu face excepție.
Iată cum se prepară prăjitura cu morcovi și merișoare, după rețeta mănăstirească.
Prăjitură cu morcovi și merișoare, rețetă de post
Ingrediente:
- 300 ml - lapte vegetal
- 200 ml - ulei
- 500 g - zahăr
- 1,3 kg - morcov
- 200 g - merișoare
- 200 g - stafide
- 480 g - făină
- două plicuri praf de copt
Mod de preparare: Într-un bol, se pune laptele vegetal, uleiul, zahărul și se amestecă bine cu o lingură.
Se transferă compoziția într-un vas mai încăpător, apoi se adaugă și morcovul ras. Se adaugă apoi merișoarele, stafidele (după ce au fost lăsate la hidratat în apă caldă pentru 15 minute). Se amestecă bine, apoi se adaugă făina și praful de copt.
Se amestecă din nou și se transferă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune prăjitura în cuptorul încălzit la 180 de grade și se lasă timp de 40 de minute.
Pentru un plus de savoare, se poate decora cu zahăr pudră sau nuci caramelizate.