Antena 3 CNN Life Culinar Prăjitura Izvorul Minunilor, un desert ispititor şi delicios. Se poate păstra la congelator şi este o adevărată minune pentru pofticioşi

Prăjitura Izvorul Minunilor, un desert ispititor şi delicios. Se poate păstra la congelator şi este o adevărată minune pentru pofticioşi

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 14:00 26 Ian 2024 Modificat la 14:00 26 Ian 2024

Prăjitura Izvorul Minunilor este o prăjitură compusă din trei blaturi şi două creme.

Cele trei blaturi ale prăjiturii Izvorul Minunilor sunt: cu vanilie, cacao şi nucă, iar cele două straturi de cremă sunt cu vanilie şi frişcă.

Prăjitura Izvorul Minunilor se compune, deci, din blaturi simple, clasice şi creme obişnuite.

Pentru blatul de vanilie şi cacao se poate folosi reţeta clasică de pandişpan franţuzesc, genoise moelleuse.

Prăjitura Izvorul Minunilor, un desert ispititor şi delicios. Se pregăteşte rapid şi se poate păstra şi în congelator

Ingrediente prăjitură Izvorul Minunilor

Blat vanilie prăjitură Izvorul Minunilor

  • 2 ouă
  • 30 g zahăr tos
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de lapte
  • 35 g făină
  • 1 linguriţă extract de vanilie

Blat cacao prăjitură Izvorul Minunilor

  • 2 ouă
  • 40 g zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguriţă extract vanilie
  • 35 g făină
  • 15 g cacao pudră

Blat cu nucă prăjitură Izvorul Minunilor

  • 2 albuşuri de ouă mari
  • 35 g zahăr
  • 35 g făină
  • 65 g nuci coapte
  • 1linguriţă suc de lămâie

Cremă de vanilie prăjitură Izvorul Minunilor

  • 2 gălbenuşuri
  • 40 g zahăr
  • 30 g amidon de porumb
  • 400 ml lapte
  • 75 g unt

Cremă de frişcă

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură zahăr

Mod de preparare prăjitură Izvorul Minunilor

Blaturile de cacao şi vanilie se pregătesc precum blatul de pandişpan. Compoziţia se toarnă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 15 minute.

Pentru crema de vanilie se bat bine gălbenușurile cu zahărul, amidonul şi vanilia. Laptele se toarnă peste gălbenuşuri şi se pune pe foc. Se lasă la foc mic, până când compoziţia se îngroaşă. Când a devenit cremoasă, se mai adaugă şi untul.

Frişca rece se bate spumă şi se adaugă zahărul pudră. Prăjitura se montează în tava în care s-au copt cele trei blaturi. 

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole