Antena 3 CNN Life Culinar Prăjitura irezistibilă care a cucerit milioane de inimi. Sigur nu ai cum să-i rezişti nici tu

Prăjitura irezistibilă care a cucerit milioane de inimi. Sigur nu ai cum să-i rezişti nici tu

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 14:00 04 Mar 2024 Modificat la 14:00 04 Mar 2024

Unul dintre cele mai apreciate preparate dulci este fără îndoială "prăjitura care a cucerit milioane de inimi".

Această prăjitură absolut delicioasă cucerește de la prima înghițitură și este ușor de preparat.

Blaturile pufoase, crema de vanilie şi cea de unt, fac o combinație irezistibilă, care reușește să îi cucerească chiar și pe cei mai mofturoși.

Ingrediente prăjitura care a cucerit inimile tuturor gospodinelor

Pentru blat: 

  • 6 oua
  • 6 linguri faină
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao

Pentru crema albă

  • 250 g ciocolata albă;
  • 100 ml frișcă lichidă;
  • 50 g unt;
  • esență de vanilie sau de rom.

Pentru crema neagră:

  • 250 g ciocolată amăruie;
  • 100 ml frișcă lichidă;
  • 50 g unt;
  • esență de rom;
  • 1-2 pliculețe cafea solubilă.

Pentru sirop:

  • 1 cană de apă;
  • 100 g zahăr;
  • esență de rom.

Pentru glazură:

150 g ciocolată amăruie, 150 g frișcă lichidă, 50 g unt.

Mod de preparare prăjitura care a cucerit inimile tuturor gospodinelor

Într-un bol, se amestecă gălbenușurile cu zahărul până când acesta se topește complet. Apoi, se amestecă cu untul și se adaugă ciocolata topită, făina, praful de copt, romul și albușurile bătute spumă.

La final, se adaugă nucile și cacao. Se pregătește o tavă, tapetată cu hârtie de copt, în care se toarnă aproximativ două degete de compoziție. Se așează biscuiții și peste ei se toarnă restul de compoziție. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit și se lasă timp de 40 de minute.

Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare și se lasă acoperite timp de 10 minute. Într-o cratiță, laptele se fierbe cu zahărul și batonul de vanilie, apoi se lasă să se răcească. Se toarnă laptele peste gălbenușuri și se fierbe pe baie de aburi timp de 15 minute, amestecând energic.

Se adaugă 2 linguri de amidon, se lasă să mai fiarbă puțin și cratița este retrasă de pe foc. Gelatina se hidratează și se adaugă în compoziția caldă. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă untul moale și albușurile bătute spumă.

Ciocolata se topește și se amestecă cu apă, zahăr și unt. Se toarnă glazura caldă peste prăjitură. Blatul se taie în două, iar între cele două straturi se adaugă crema. Deasupra se toarnă glazura, iar prăjitura se pune la rece pentru câteva ore.

Etichete: prajitura gospodine
Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole