Antena 3 CNN Life Culinar Prăjitură "Cuşma lui Guguţă", cel mai râvnit desert de pe internet care face furori printre gospodine

Prăjitură "Cuşma lui Guguţă", cel mai râvnit desert de pe internet care face furori printre gospodine

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 10:11 15 Feb 2024 Modificat la 10:11 15 Feb 2024

Numele prăjiturii îşi are rădăcini în poveştile pentru copii scrise de către autorul Spiridon Vangheli.

Guguţă, personajul creat de către scriitorul basarabean Spiridon Vangheli, avea mereu pe cap o căciulă de ciobănaş, numită cuşmă.

Prăjitura "Cuşma lui Guguţă" este un desert absolut delicios şi rafinat, potrivit atât pentru zilele friguroase de iarnă, cât şi pentru serile de vară cu ploi mărunte şi reci.

Prăjitura "Cuşma lui Guguţă" este compusă din aluat de clătite de casă, vişine sau cireşe, proaspete sau conserevate, dar şi dintr-o cremă dulce de smântână acoperită cu ciocolată neagră.

În momentul în care este tăiată, prăjitura "Cuşma lui Guguţă" are formă triunghiulară, aşa cum era şi pălăria magică a lui Guguţă, personaj creat de către autorul Spiridon Vangheli.

Reţetă prăjitură "Cuşma lui Guguţă", cel mai râvnit desert de pe internet care face furori printre gospodine

Ingrediente prăjitură

  • 6 ouă
  • 250 de grame făină
  • 500-600 ml lapte
  • 50 ml de ulei vegetal sau unt topit
  • un vârf de sare
  • o linguriţă extract de vanilie
  • 500 g vişine
  • pentru cremă: 200 g smântână grasă
  • 100 ml frişcă
  • 30-50 grame de zahăr
  • vanilie

Mod de preparare

Modul de preparare al prăjiturii este foarte uşor. Într-un vas se amestecă ingredientele de mai sus. După ce compoziţia s-a omogenizat, se lasă la odihnit pentru aproximativ 30 de minute. 

După cele 30 de minute, într-o tigaie se topeşte untul sau se adaugă câteva picături de ulei. Clătitele se rumenesc pe o parte şi pe cealaltă.

Pentru cremă, într-un bol se amestecă smântâna, frişca, zahărul, esenţa de vanilie până când se obţine o cremă pufoasă.

Pentru asamblarea prăjiturii se umplu clătitele cu vişine şi se aşează în formă de triunghi sau munte. Între straturi se toarnă crema pufoasă.

Opţional, prăjitura "Cuşma lui Goguţă" se decorează cu ciocolată neagră rasă în ploaie.

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole