Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum Povestiri despre copilărie şi "haiduceală" în bucătăria lui Ştefan Lungu. Cătălin Vieru şi Cristian Caloeanu, invitaţi speciali

Povestiri despre copilărie şi "haiduceală" în bucătăria lui Ştefan Lungu. Cătălin Vieru şi Cristian Caloeanu, invitaţi speciali

de Ioana Dobre    |   

Ediţia de duminică a emisiunii Gătit la costum s-a filmat într-un cadru aparte, în mijlocul naturii, pe un platou montan. Decorul natural a fost ales special pentru a reflecta atmosfera autentică a vremurilor de haiducie despre care invitații lui Ştefan Lungu au povestit cu nostalgie.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Haiducii lui 7 Cai au reuşit să surprindă din nou prin autenticitatea lor și poveștile pline de umor și nostalgie. Această ediție aduce în prim-plan doi dintre membrii trupei, care își amintesc cu drag de copilărie, de haiduceala autentică și de momentele de neuitat din cariera lor muzicală. 

Cătălin Vieru a vorbit despre cum era fascinat de gustul salatei de vinete preparată de familie, un preparat simplu și autentic, făcut cu vinete coapte pe tablă și ceapă tăiată mare: „Îmi aduc aminte de gustul salatei de vinete pe care o pregătea bunica. O cocea pe tablă, iar ceapa o tăia mare. Era simplă, dar avea un gust deosebit, de casă, de familie. Acel gust mă duce mereu cu gândul la viața liniștită de la țară.”, a spus interpretul.

În schimb, Cristian Caloeanu a vorbit despre mesele de duminică în familie, când se adunau toți pentru a se bucura de mâncăruri tradiționale. Printre preparatele preferate era pateul de ficat de casă pregătit cu grijă de tatăl său, o delicatesă care, la fel ca și celelalte mâncăruri din acele zile, reflecta iubirea și grija față de familie: „Duminica era sfântă pentru noi. Toată familia se aduna la masă. Cel mai mult îmi plăcea pateul de ficat pe care îl făcea tata. Era făcut în casă, cu grijă, și avea un gust extraordinar. Pentru noi, aceste mese erau momente de apropiere, de căldură.”, a mărturisit Cristian.

Cei doi invitaţii au mai vorbit şi despre începuturile carierei lor muzicale. Aceștia își amintesc cum au început să cânte piese inspirate de haiduci, dar nu aveau încă un nume pentru formație: „Cântam piese inspirate din haiducie, dar nu aveam un nume. Apoi, într-o zi, un prezentator a spus în direct: Și acum, să-i primim pe Haiducii! Nici nu știam că asta va rămâne numele nostru. Dar a fost perfect, pentru că ne definește stilul și spiritul.”, a spus Cătălin Vieru.

Cătălin Vieru a mai povestit şi de momente amuzante din cariera lor, cum ar fi situații neprevăzute la concerte. Un episod care le-a rămas în minte este cel în care unul dintre membri a urmat indicațiile greșite ale unei persoane din public și a părăsit scena: "Era un concert mare și unul dintre noi a primit un semn din public că trebuie să părăsească scena. Așa că a ieșit! Doar că semnalul era greșit, iar noi am rămas surprinși. A fost un moment pe care l-am transformat într-o scenă amuzantă, cu improvizație.", a mai spus Cătălin.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă şi duminică, de la 13:30, Antena 3 CNN aduce pasionaților de gastronomie emisiunea "Gătit la costum", unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile