Antena 3 CNN Externe Povestea tragică a unui bărbat din Gaza. La 4 zile după ce a devenit tată, copiii și soția lui au fost uciși într-un atac israelian

Povestea tragică a unui bărbat din Gaza. La 4 zile după ce a devenit tată, copiii și soția lui au fost uciși într-un atac israelian

de Bianca Chirilă    |   

Un tată şi-a pierdut gemenii, în vârstă de doar patru zile, după ce locuința lor din Fâșia Gaza a fost bombardată de trupele israeliene. „Nici măcar nu am avut timp să sărbătoresc. Mi s-a spus că un obuz a lovit casa”, a povestit el, potrivit BBC.

Gemenii au fost uciși marți într-un atac aerian israelian în Fâșia Gaza, în timp ce tatăl lor se ducea să le ia certificatele de naştere. Pe drum, vecinii săi l-au sunat să-l anunţe că locuinţa lor din Deir al Balah a fost bombardată.

De asemenea, şi soţia lui şi bunica copiilor au fost ucise în atac.

„Nu știu ce s-a întâmplat. Mi s-a spus că un obuz a lovit casa. Nici măcar nu am avut timp să sărbătoresc”, a adăugat el.

Cuplul a respectat ordinele de a evacua orașul Gaza în primele săptămâni ale războiului, căutând adăpost în centrul teritoriului, așa cum îi instruise armata israeliană.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, spune că peste 100 de nou-născuţi au fost ucişi în timpul atacurilor.

Israelul spune că încearcă să evite rănirea civililor și dă vina pe Hamas care operează în zone rezidențiale, folosind clădiri civile ca adăpost. Mai multe astfel de adăposturi din Gaza au fost atacate în ultimele săptămâni.

Până în prezent aproape 40.000 de palestinieni au fost uciși în atacurile israeliene, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile