Antena 3 CNN Externe Mapamond Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare

Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare

de Naty Badea    |   

Vila de la Roma în care a fost ucisă contesa Alberica Filo della Torre a fost scoasă la licitație. Aici, la 10 iulie 1991, contesa Alberica Filo della Torre a fost sugrumată cu câteva ore înainte de petrecerea pentru aniversarea căsătoriei cu antreprenorul Pietro Mattei. Criminalul, servitorul filipinez Manuel Winston Reyes, a fost identificat abia 20 de ani mai târziu, iar acum, pe 24 octombrie, casa în care a avut loc crima va fi scoasă la licitație.

Au trecut 33 de ani și 3 luni de la uciderea contesei Alberica Filo della Torre. Strangulată cu câteva ore înainte de petrecerea pentru aniversarea nunții ei cu antreprenorul Pietro Mattei, au fost nevoie de 20 de ani pentru a descoperi că repsectiva crima, care a provocat atât de multă suferință familiei victimei, a fost comisă în scopul jafului de către servitorul filipinez Manuel Winston Reyes, condamnat şi eliberat deja din închisoare la data de 11 octombrie 2021. Reședința de lux, simbol timp de mulţi ani al marilor mistere poliţiste, este de vânzare.

Conform La Repubblica surse apropiate familiei contesei au dezvăluit că "proprietățile, după Covid și după unele situaţii complicate cu unii chiriași, au suferit o puternică deteriorare și în consecință o scădere serioasă a valorii lor". Vila are trei etaje, se întinde pe 886 de metri pătrați, iar oferta minimă pentru a participa la licitație este de aproape un milion și jumătate. 

O resedinţă de lux, formată dintr-un subsol, parter şi etaj: optsprezece camere, şapte băi, garaj, pivniţă, grădină privată şi piscină.

Contesa a fost ucisă în dormitor. Se căsătorise cu zece ani mai în urmă și, după ce a suferit din cauza divorţului de prințul Alfonso de Liguoro, cu care se căsătorise în vila mamei sale din Olgiata, părea în sfârșit o femeie fericită. Renovase proprietatea din prestigiosul cartier din nordul Romei, transformând-o după gusturile sale într-un adevărat teatru al vieții sociale în care putea organiza petreceri magnifice. Totul s-a încheiat în acea dimineață de 10 iulie 1991 când a fost masacrată de servitor, iar trupul ei însângerat, întins în dormitor, a fost descoperit de o servitoare și de fiica ei.

 

[GAL layout="3"]

Vila a devenit brusc un loc al crimei, percheziționată de anchetatori și în centrul a o mie de suspiciuni care nu i-au dat posibilitatea contesei să i se facă dreptate timp de mulţi ani.

Pietro Mattei, ultimul partener de viaţă al contesei, până în ziua morții sale, nu a renunțat niciodată la a căuta dreptatea și în cele din urmă a reușit să-l vadă pe ucigașul soției sale arestat şi condamnat. Pietro Mattei, în lupta sa pentru căutarea adevărului, a fost cercetat de Parchetul de la Perugia pentru defăimare la adresa unui magistrat, după ce a depus plângeri la Consiliul Superior al Magistraturii susținând că este indignat "pentru superficialitatea cu care, timp de 20 de ani, s-au efectuat cercetările".

În urmă cu 12 ani, la inițiativa antreprenorului și a copiilor săi Domitilla și Manfredi, a fost înființată Fundația Alberica Filo della Torre, cu scopul de a aminti lupta pentru adevăr și dreptate. Și acum vila, în care un ambasador a locuit o lungă perioadă de timp după crimă, este scoasă la licitație. 

 

 

 

Subiecte în articol: crima mister roma Contesa
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile