Antena 3 CNN Life Știinţă Povestea româncei care a intrat de două ori în Cartea Recordurilor pentru cel mai frumos, lung și sănătos păr din lume

Povestea româncei care a intrat de două ori în Cartea Recordurilor pentru cel mai frumos, lung și sănătos păr din lume

de Claudia Popovici    |   

Susanne Kalb Orels, născută în satul Dedrad, comuna Batoş,Mureş, a atins două recorduri mondiale, în doi ani consecutivi, certificate de Guinness World Records pentru cel mai frumos, lung şi sănătos păr din lume. Acum, românca, în vârstă de 58 de ani, care are în continuare un păr sănătos, lung de 140 centimetri, care şi-a păstrat culoarea brunet natural, având puţine fire albe, se pregătește pentru un nou succes oferind publicului din România toate secretele sale, într-o carte tradusă în limba română. Asta după ce versiunea în limba germană a fost declarată un best-seller. Între timp, ea a povestit pentru Agerpres, cum a reuşit toate aceste performanțe.

Povestea lui Susanne, de profesie cosmeticiană, a început în anul 1990, atunci când s-a mutat din România în Germania. În anul 2001 visul ei a devenit realitate, când a stabilit primul record mondial, fiind inclusă în Guiness World Records cu cel mai sănătos păr, cu o lungime de 180 centimetri. În anul 2002, românca a obținut al doilea record mondial, având o lungime a părului de 194 centimetri, cu 30 de centimetri mai lung decât înălţimea ei.

[GAL layout="2"]

Faptul că a ajuns în Cartea Recordurilor de două ori nu e o întâmplare, spune Sussane, fiindcă acesta era obiectivul ei încă din copilărie, atunci de când şi-a pus o dorinţă: să aibă cel mai frumos, lung şi sănătos păr din lume.

"Având de mică pasiune pentru un păr frumos şi estetic, am decis să fac şcoala de cosmetică-coafură şi manichiură. Acest lucru m-a ajutat să îmi ating scopul pe care mi l-am propus, de a avea cel mai frumos, lung şi sănătos păr din lume. Pentru atingerea acestui obiectiv am avut nevoie de multă disciplină, ambiţie, seriozitate şi mult optimism pe care am reuşit să-l transmit şi mai departe oamenilor din jurul meu", a afirmat românca, sursei citate. 

Românca a demontat o serie de mituri cu privire la îngrijirea părului

Sussane are acum 58 de ani şi, deşi au trecut 23 de ani de la prima sa intrare în Cartea Recordurilor, are în continuare un păr sănătos, lung de 140 centimetri, care şi-a păstrat culoarea brunet natural, având puţine fire albe.

Ea a demontat şi mitul potrivit căruia nu e bine să speli părul lung mai mult de o dată pe săptămână, arătând că, atunci când face sport, îl spală şi de trei ori pe săptămână.

"Este într-adevăr nu numai igienic, dar dacă faci ceva, nu de pe azi pe mâine, pe parcursul vieţii şi începi din timp, rezonanţa este foarte, foarte mare", a explicat Susanne.

Deşi trăieşte de 36 de ani în Germania, Susanne îşi vizitează în fiecare vară casa părintească din satul mureşean Dedrad, casa în care a învăţat să-şi îngrijească părul urmând sfaturile bunicii sale.

"Dacă vă referiţi la păr sunt multe greşeli pe care le putem face. Trebuie să vedem ce tip de păr avem, ce fel de şampoane cumpărăm, ce mască folosim. Alimentaţia este foarte importantă, nucile să nu lipsească şi pâinea neagră, fructe, tot ce avem în grădină. Totul ne face bine, nu numai părului, la tot corpul, fiindcă părul se hrăneşte din corp. Podoaba capilară este hrănită prin circulaţia sanguină. De aceea trebuie să periem părul în fiecare zi. Şi sportul este foarte important. Ieşitul la soare, la aer curat (...).

Părul meu nu este vopsit. Am câteva fire de păr albe, dar nu l-aş vopsi niciodată. Este dat cu nuanţă de şampon pentru strălucire. Întărirea părului distruge părul. Dacă tot timpul îţi faci permanent sau tot timpul îl vopseşti, mai trebuie să faci o pauză, să-l laşi să regenereze. Eu nu l-am coafat, deci fiecare dacă se simte că trebuie să meargă la coafor, bineînţeles, să-l coafeze. Părut trebuie protejat chiar şi de soare", a mai spus Sussane.

Românca intrată în Cartea Recordurilor pentru părul său îşi va lansa cartea, cu toate secretele, şi în limba română

Astfel cartea „Părul şi recordurile mele, care a avut succes în ediția din limba germană , se va lansa şi în limba română cu titlul „Secretul unui păr sănătos şi frumos".

"Secretul recordurilor stă în reţetele de îngrijire ale părului pe care le-am învăţat de la bunica, le-am îmbunătăţit şi le împărtăşesc oricui este interesat (...). Tot ce am învăţat despre îngrijirea părului, la adulţi şi la copii, am cuprins într-o carte în limba germană, care s-a bucurat de succes la Târgul de Carte de la Frankfurt - „Părul şi recordurile mele. Secretul unui păr sănătos şi frumos". La cererea admiratorilor am scris-o şi în limba română şi sper să fiu susținută pentru a o publica.

Sunt aici o mulţime de sfaturi şi reţete pentru a avea un păr sănătos şi care stopează pierderea părului (...). Această carte se adresează oamenilor pentru care părul nu este numai un apendice, care trebuie spălat şi tăiat din când în când", a declarat presei Susanne Kalb Orels.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile