Antena 3 CNN Life Oameni Povestea italianului care face pizza, paste și biscuiți cu făină din zaț de cafea. Este cu 50% mai bogată în fibre decât cea de grâu

Povestea italianului care face pizza, paste și biscuiți cu făină din zaț de cafea. Este cu 50% mai bogată în fibre decât cea de grâu

de Mia Lungu    |   

Un italian face pizza, paste și pâine folosind făină din zaț de cafea. Domenico Volgare a reușit să recreeze o făină care seamănă cu cea integrală adăugând, în făina de grâu, făină de cafea obținută din zațul de espresso. Nu doar că a dat un gust deosebit preparatelor, dar le-a făcut și mai sănătoase, grație proprietăților cafelei.

[GAL layout="5"]

Experimentul bucătarului italian a fost unul lung și meticulos. Mai întâi zaţul este spălat, uscat și sterilizat. După care este degresat la temperaturi joase și presiune ridicată, fără niciun fel de produse chimice. Apoi urmează extragerea fibrelor, care ulterior, se macină pentru a obține o granulație similară cu a făinii de grâu.

Noua făină este mai bogată în fibre cu 50%. Totodată, produsele obținute se conservă pentru mai mult timp si nu se usucă, pentru că fibrele rețin mai multă apă. În plus, conținutul caloric al acestei făini adiționale cu fibre de cafea, scade cu 12%, având și indicele glicemic sensibil mai mic. În același timp însă, făina are un nivel proteic mai mare cu circa 10%, și totodată este mai bogată în calciu, fosfor și magneziu.

Este complet lipsită de cafeină, este mai închisă la culoare și mai parfumată. Domenico o adaugă în procente diferite în aproape toate produsele care au ca bază făina.

De exemplu, pizza capătă o culoare mai închisă și o aromă mai intensă, pastele seamănă foarte mult la aspect cu cele din făină integrală dar sunt mai aromate, biscuiții sunt și ei mai aromați și formează o combinație perfectă dacă sunt serviți la cafea, iar bucătarul a făcut și probe pentru a produce pâine și panettone, cu rezultate interesante.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile