Antena 3 CNN Actualitate Povestea chihlimbarului folosit ca opritor de ușă, prezentată de Antena 3 CNN, a făcut înconjurul lumii în toată presa

Povestea chihlimbarului folosit ca opritor de ușă, prezentată de Antena 3 CNN, a făcut înconjurul lumii în toată presa

de Adi Bonciu    |   

Povestea bucății de chihlimbar, descoperită în localitatea buzoiană Colți, care a servit zeci de ani drept opritor de ușă, prezentată de Antena 3 CNN, a devenit virală în întreaga lume. 

Zeci de publicații au scris despre această descoperire inedită, iar reprezentanții Muzeului Județean Buzău au fost asaltați de cereri pentru realizarea unor interviuri. 

Știrea a făcut înconjurul lumii și a fost preluată de publicații din toată Europa, dar și din SUA, India, Brazilia, Peru sau Mexic, Grecia.

Pepita de chihlimbar, de 3,5 kilograme, care valorează peste un milion de euro, descoperită în localitatea Colți, care a servit drept opritor pentru ușă în casa unei bătrâne, a ajuns celebră în toată lumea. 

Povestea incredibilă a celei mai mari bucăți de chihlimbar din lume. A fost folosită de o bătrână din Buzău ca opritor de ușă

Povestea ei a devenit virală și foarte multe publicații au scris despre comoara pe care femeia o avea în casă. 

Astfel, povestea a ajuns în publicații celebre din Statele Unite ale Americii, Europa, Asia și America de Sud. 

Printre cele mai importante redacții care au scris despre subiect se numără New York Times, The Guardian sau El Pais. Astfel, județul Buzău a ajuns să fie cunoscut în întreaga lume.

Pepita de chihlimbar ajunsă celebră în întreaga lume se află expusă în sediul central al Muzeului Județean Buzău. Datorită aceste promovări fără precedent, reprezentanții instituției se așteaptă acum ca numărul vizitatorilor străini să crească exponențial.

Bucata de rumanit, așa cum este cunoscut chihlimbarul din Colți, este cea mai mare din lume, având o greutate de 3,4 kilograme. 

Până la această descoperire, recordul era deținut de o bucată de 2 kilograme, descoperită în albia unui râu, tot în localitatea Colți. De altfel, acolo funcționează singurul Muzeul al chihlimbarului din Europa, unde sunt expuse pepite de mărimi și nuanțe diferite. 

Subiecte în articol: chihlimbar opritor la uşă Buzau Colți
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile