Antena 3 CNN Actualitate Social Povestea canadianului care îşi închide restaurantul din Cluj din cauza taxelor: „Dacă să reuşeşti presupune să trişezi, ceva nu e în regulă“

Povestea canadianului care îşi închide restaurantul din Cluj din cauza taxelor: „Dacă să reuşeşti presupune să trişezi, ceva nu e în regulă“

Oliver Ryffel, un avocat din Canada, a ajuns la Cluj acum cinci ani şi s-a îndrăgostit de acest oraș.

Pe atunci, a reușit să convingă un om de afaceri din Canada să investească alături de el şi astfel la finalul lunii iunie 2014 a fost inaugurat un restaurant în centrul Clujului.

„În anii 2014, 2015, 2016 –am avut din ce în ce mai mulţi clienţi, astfel că la finalul lui 2016 eram foarte optimist cu privire la viitorul restaurantului”, povesteşte Oliver.

Lucrurile s-au schimbat în ianuarie 2017. „Guvernul a impus o taxă nouă hotelurilor şi restaurantelor, care înlocuia impozitul pe venituri. În locul unei taxe stabilite în funcţie de venituri, noua taxa depindea de zona din oraş unde se află localul - noi fiind în centrul oraşului am plătit o sumă mare - şi de câţi metri pătraţi avea localul”, detaliază managerul.

„Eu cred că e important să plăteşti taxe şi dacă singurul mod de a reuşi este să trişezi, atunci ceva nu e în regulă cu sistemul”, a mai spus Oliver.

Acum el speră că va găsi un investitor care să preia afacerea şi angajaţii.

Angajaţii restaurantului şi-au anunţat clienţii că după o activitate de trei ani şi jumătate localul se va închide din 31 ianuarie, din cauza „schimbărilor fiscale introduse de Guvern”, potrivit adevarul.ro.

 

Subiecte în articol: poveste taxe
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile