Antena 3 CNN Actualitate Inedit Povestea câinilor care au salvat un oraș întreg de la moarte

Povestea câinilor care au salvat un oraș întreg de la moarte

În urmă cu 92 de ani, un oraș întreg a fost salvat de 100 de câini din rasa Husky, care au transportat o anti-toxină vitală pe o distanţă de mai mult de 1.000 de kilometri de gheaţă şi zăpadă.

Era iarna lui 1925, când o epidemie fatală de difterie a amenințat așezarea Nome, iar tratamentul pentru acest virus mortal se afla la peste 1000 km distanță. Epidemia a venit în cel mai prost moment, când oraşul Nome se confrunta cu cea mai dură iarnă din ultimii 20 de ani, motiv pentru care nu existau rezervele de ser necesare tratării bolii. Fără acestea, doctorii oraşului preziceau o rată a mortalităţii de 100%.

Fiindcă cele două avioane disponibile pentru transport erau demontate și prea vechi pentru a putea fi folosite iarna, Guvernul a apelat la altă variantă: ca serul să fie tras de câini.

Pe 27 ianuarie, imediat după miezul nopții, 22 de băștinași împreună cu 100 de câini siberieni intră în posesia serului greu de nouă kilograme. Timp de cinci zile, vaccinul salvator a fost transportat pe sanie, în ștafetă, de cei 100 de câini.

Continuarea, pe unica.ro.

Subiecte în articol: poveste virala
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă