Lintea este bogată în proteine şi săracă în grăsimi. Se găseşte sub trei forme: linte cu bob mare şi înveliş verde deschis, linte cu bob mic de culoare maro sau aproape neagră şi linte cu bob mic de culoare roşie. Mai ales în post, când nu putem consuma carne şi nici alte produse de origine animală, lintea şi alte leguminoase nu trebuie ocolite. Supele de linte sunt preparatele ideale care pun în valoare calităţile sale nutritive. Pe locul doi sunt salatele în care amesteci diferite legume, printre care şi lintea fiartă.
Reduce colesterolul
Medicii spun că tot mai multe persoane tinere au colesterolul mărit, pentru că au un regim alimentar bogat în grăsimi nesănătoase. Lintea este indicată în dieta de reducere a colesterolului întrucât este săracă în grăsimi, iar cele pe care le conţine sunt sănătoase, scrie doctorulzilei.ro.
Previne boli grave şi ajută la refacerea organismului.