Antena 3 CNN Economic Poștașii vor începe să împartă fluturașii cu pensiile recalculate. Românii află câți bani primesc de la 1 septembrie

Poștașii vor începe să împartă fluturașii cu pensiile recalculate. Românii află câți bani primesc de la 1 septembrie

de Alina Tănase    |   

Mai este doar o lună până când 4,8 milioane de seniori vor primi pensiile recalculate. Până atunci însă poștașii din întreaga țară vor lucra la foc automat pentru împărțirea taloanelor cu sumele majorate.

Și chiar dacă luna august este o lună cu încasări mai mici la bugetul de stat, guvernul de asigurări că nu există nicio problemă în ceea ce privește achitarea pensiilor majorate.

Așadar, începând cu data de 1 septembrie 2024, va intra în vigoare noua lege a pensiilor prin care seniorii vor primi pensiile recalculate. Este a doua creștere a pensiilor de anul acesta, în condițiile în care acestea au fost indexate, la 1 ianuarie, cu 13,8%, în raport cu rata inflației.

Autoritățile promit că vor fi creșteri substanțiale, în special pentru anumite categorii de pensii.

Potrivit guvernanților, este vorba despre un efort financiar de 2, 5 miliarde de lei pe lună, însă aceștia dau asigurări că nu vor fi probleme în ceea ce privește plata pensiilor.

Până la sfârșitul acestui an, Guvernul va cheltui nu mai puțin de 10 miliarde de lei pentru plata pensiilor recalculate.

Important de subliniat este faptul că, de la 1 ianuarie 2025 , o nouă majorare va fi aplicată, de aproximativ 15%, în raport cu rata inflației, pe care o vor primi toți pensionarii români.

Până la sfârșitul acestei luni, pensionarii vor afla, prin deciziile care au început deja să fie tipărite, sumele majorate pe care le vor primi începând cu 1 septembrie.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile