Antena 3 CNN Actualitate Porțile cimitirului au fost închise cu lanțuri în timpul înmormântării lui Nicu Covaci. Un prieten a întârziat și a sărit gardul

Porțile cimitirului au fost închise cu lanțuri în timpul înmormântării lui Nicu Covaci. Un prieten a întârziat și a sărit gardul

de Georgiana Marina    |   

Nicu Covaci a fost condus pe ultimul drum miercuri seară, după ce în ultimele două zile sute de fani au mers la Filarmonica Banatului pentru a-i aduce un ultim omagiu. Legendarul chitarist a fost înmormântat în Cimitirul Eroilor din oraşul său natal, Timişoara, în cadrul unei ceremonii private. Porțile cimitorului au fost închise, așa că unul dintre prietenii lui Nicu Covaci a sărit gardul ca să fie prezent la înmormântare.

Iniţial, ceremonia trebuia să aibă loc joi, însă a fost devansată fără nicio explicaţie. 

Timp de două zile, sute de fani care l-au admirat şi preţuit pe Nicu Covaci i-au adus un ultim omagiu la Filarmonica Banat. Ulterior, trupul legendarului chitarist a fost înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timişoara, în cadrul unei ceremonii private la care au participat doar câţiva prieteni apropiaţi, familia şi membrii trupei Phoenix.

Paznicii au încuiat porțile cimitirului unde avea loc evenimentul și nimeni nu a mai putut intra.

Paznic: O oră și jumătate nu se poate.

Femeie De ce nu ați anunţat ceva?

Paznic: Vă rog frumos să înțelegeți.

Femeie: Am văzut că-i închis, n-am știut că-i cu înmormântare. Am auzit la televizor cu decesul.

Femeie: Nu mi-a zis nimic, că nu, nu-i lacăt peste tot. Deci este închis, nu ai cu cine vorbi și noi în prealabil n-am știut.

Femeie: Dar ce treabă avem noi care venim, noi cum comemorăm pe cei apropiați nouă? 

După ce porţile cimitirului au fost închise, nimeni nu a mai fost lăsat să intre până la finalizarea slujbei. Nici măcar unul dintre prietenii lui Nicu Covaci, care a decis să sară gardul pentru a putea fi prezent la înmormântare.

Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan.

După ce Nicu Covaci a murit, membrii trupei Phoenix anunţaseră iniţial că îi vor respecta ultima dorinţă: aceea de a-l incinera şi de a-i împrăştia jumătate din cenuşă în Marea Mediterană şi să depună cealaltă jumătate lângă cenuşa mamei sale. Se pare însă că partenera de viaţă a chiaristului a intervenit în ultimul moment şi a decis ca artistul să fie înmormântat creştineşte.






Subiecte în articol: Nicu Covaci înmormântare Timisoara
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile