După cum ați remarcat, probabil, fiecare cartier este arondat unei anumite parohii, iar mulți dintre credincioșii care locuiesc în acea zonă participă la slujbele susținute în respectiva biserică, creând și o legătură duhovnicească cu preoții ce slujesc acolo. Din acest considerent, enoriașii solicită rudelor, ca la decesul lor, să fie depuși la biserica unde s-au rugat frecvent în timpul vieții și unde se află, de altfel, și duhovnicul lor.
În situația în care acest lucru nu este posibil, din diverse considerente, familia se orientează spre o altă biserică pentru efectuarea priveghiului și a slujbelor de înmormântare. Colaborarea cu o firmă de pompe funebre sector 5 vă poate ajuta să găsiți rapid o soluție viabilă pentru desfășurarea slujbelor și se poate ocupa de contactarea preotului, dascălului și a celorlalte părți participante.
Printre bisericile cu care colaborează o firmă de pompe funebre din sectorul 5 sunt următoarele: Biserica Adormirea Maicii Domnului; Biserica Bariera Rahovei; Biserica Bumbăcari; Biserica Catolică; Biserica Militară Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir; Biserica Ghencea, Hram Sfânta Treime; Biserica Ghencea – Nașterea Domnului; Biserica Înălțarea Domnului; Mănăstirea Mihai Vodă, Hramul Sfântul Nicolae; Biserica Parcul Rahova; Biserica Sapienței; Biserica Sfânta Ecaterina; Biserica Sfântul Elefterie Nou; Biserica Sfântul Gheorghe; Biserica Sfântul Ilie Gorgani; Biserica Sfântul Ioan Botezătorul; Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena; Biserica Spirea Nouă; Biserica Schitul Maicilor; Biserica Tudor Vladimirescu – Ghencea; Biserica Tudor Vladimirescu – Rahova; Biserica Tuturor Sfinților Români; Biserica Vovidenia.
Iată prezentarea succintă a 3 dintre lăcașurile de cult cu care poate lua legătura o firmă de pompe funebre sector 5.
Biserica Sfântul Ioan Botezătorul
Biserica reprezintă prin arhitectura sa o replică a bisericii mânăstirii Cozia și are o valoare inestimabilă prin realizarea iconografică a pictorului arhimandrit Gheorghe Ciobanu. Această capodoperă lăsată moștenire credincioșilor a atras atenţia unor mari teologi ai anilor 1980 – 1990, care au închinat picturii pagini însemnate de interpretare teologică. Dintre aceștia, renumitul preot, profesor universitar Dr. Dumitru Stăniloae şi profesorul Dr. Wilhelm Nyssen de la Universitatea din Koln – Germania. Cel din urmă este, de altfel, și autorul lucrării intitulate „Flacăra mântuirii”, dedicată exclusiv picturii bisericii Sfântul Ioan Botezătorul – Ferentari.
Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena
Biserica ce poartă 2 hramuri importante este construită în formă de cruce și are un trecut istoric încărcat. A trecut prin diferite etape de modernizare și reabilitare, iar în ultimii ani, lângă casa parohială s-a construit un ansamblu de clădiri ce include o cameră mortuară cu pictură, un lumânărar, un pangar și o clopotniță. Personalul firmei de pompe funebre sector 5 vă poate furniza toate informațiile necesare în legătură cu desfășurarea slujbelor în acest lăcaș de cult.
Biserica Schitul Maicilor
Biserica Schitul Maicilor este prima biserică din lume translatată pe șine aproximativ 245 m, în anul 1982. Este o bijuterie post-brâncovenească, ascunsă în inima Bucureștiului, în apropiere de Casa Poporului. Vechiul așezământ monahal, din care a rămas numai bisericuța, își are începuturile în anul 1726, în vremea Voievodului Nicolae Mavrocordat.
O firmă de pompe funebre sector 5 vă stă la dispoziție cu toate detaliile necesare pentru a organiza un eveniment funerar ireproșabil.