Antena 3 CNN Actualitate Locale Un pompier din Vrancea a adăpostit o familie rămasă fără casă, după ce misiunea de intervenţie s-a încheiat: ”Crezi că putem face ceva pentru ei?”

Un pompier din Vrancea a adăpostit o familie rămasă fără casă, după ce misiunea de intervenţie s-a încheiat: ”Crezi că putem face ceva pentru ei?”

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 23:19 13 Apr 2022 Modificat la 23:22 13 Apr 2022

Când a descoperit că printre persoanele rămase fără casă se afla şi colega de grădiniţă a fiicei sale, Carpen Claudiu, șef de gardă de intervenție și stingere în cadrul Secției de Pompieri Adjud, și-a sunat soția și i-a propus să cazeze familia într-o casă din apropiere de Adjudu Vechi, pe care ei o dețin.

Comunitatea s-a mobilizat și a demarat o campanie de ajutorare a familiei care a rămas fără casă în pragul sărbătorilor.

[GAL layout="2"]

Întregul episod a fost relatat de ISU Vrancea:

„Exemplu de bunătate oferit de un pompier vrâncean: adăposteşte o familie rămasă fără casă în urma unui incendiu. Meseria de pompier este sinonimă cu solidaritatea față de semeni, iar de multe ori salvatorii devin sprijinul celor năpăstuiți de soartă, chiar și după terminarea intervenției.

Un exemplu în acest sens este oferit de colegul nostru, plutonier adjutant șef Carpen Claudiu, șef gardă de intervenție și stingere în cadrul Secției de Pompieri Adjud. În data de 30 martie a.c., acesta se afla în tura de serviciu. Pe la amiază, în jurul orei 14:00, s-a primit solicitare de a interveni în sprijinul echipajelor de la I.S.U Bacău, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Huruiești.

La fața locului, echipajele de pompieri coordonate de plutonierul adjutant șef Carpen Claudiu au acționat pentru limitarea pagubelor și lichidarea incendiului, însă, din păcate locuința a fost distrusă în totalitate. În timpul intervenției, subofițerul a recunoscut în mulțime, pe mama unei fetițe, colegă de clasă la grădiniță cu fiica lui. La finalizarea misiunii a rămas surprins când a aflat că tocmai ea este cea căreia i-a ars casa. Știa că Gina, deși are trei copii, a luat în grijă și un nepoțel.

Neliniștea că, patru copii au rămas fără acoperiș deasupra capului, nu-i dădea pace. Profund impresionat de drama familiei, în drumul spre întoarcere la unitate și-a sunat soția și i-a spus ce s-a întâmplat:

- O știi pe Gina, mama Sofiei, colega Mirunei de la grădi? Azi, le-a luat foc casa. Au rămas fără nimic, le-a ars tot.

Soţia: - Dar ei, copiii sunt bine?

- Da, au scapăt cu toții, însă nu mai au nimic. Crezi că putem face ceva pentru ei? Mă gândeam la casa de la Adjudu Vechi, noi ajungem acolo doar în weekend.

Soţia:- Sigur că da, e cea mai bună idee! Sună-i și zi-le că pot sta la noi.

- Nu pot, nu am pe ce, că le-a ars și telefonul în incendiu. Mergem împreună și le spunem ce am hotărât.

A doua zi, Claudiu și soția i-au propus Ginei să locuiască cu familia în casa lor din Adjudu Vechi, până vor reuși să-și refacă locuința distrusă de incendiu. Deși comunitatea s-a mobilizat și a demarat o campanie de ajutorare, fondurile strânse sunt insuficiente pentru a începe lucrările de construcție. Cu toate acestea, gestul lui Claudiu aduce liniște și speranță familiei greu încercate. Acum, cele două prietene, Miruna și Sofia se joacă pe prispa casei, iar de sărbătorile Pascale întrega familie se va putea bucura de căldura unui cămin.

Exemplul de bunătate oferit de plutonierul adjutant șef Carpen Claudiu, ne arată valoarea compasiunii într-o lume în care greutățile se întâlnesc la tot pasul, ne arată cum pompierii nu pot rămâne indiferenți la necazurile semenilor, ne arată că mai există speranță…"

 

Citește mai multe din Locale
» Citește mai multe din Locale
TOP articole