Antena 3 CNN Externe Polonia ar fi retras cererea pentru activarea articolului 4 al NATO, după explozia de la graniţa cu Ucraina

Polonia ar fi retras cererea pentru activarea articolului 4 al NATO, după explozia de la graniţa cu Ucraina

Potrivit unor surse NATO, Polonia ar fi retras cererea activării articolului 4 din Tratatul de la Washington, după explozia de la graniţa cu Ucraina în urma căreia doi oameni şi-au pierdut viaţa.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Decizia a fost luată, cel mai probabil, după datele preliminare ale anchetei derulate de autorităţile poloneze.

Potrivit Tratatului de la Washington, articolul 4 arată că: "Părţile vor avea consultări comune ori de câte ori vreuna dintre ele va considera că este ameninţată integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea vreuneia dintre părţi".

Iniţial, Polonia ar fi solicitat activarea articolului 4 după ce, seara trecută, o racheta a căzut în satul Przedwodow, în apropiere de graniţa cu Ucraina, provocând moartea a două persoane.

Autorităţile de la Varşovia au demarat o anchetă de urgenţă.

În această dimineaţă, trei oficiali americani au declarat pentru agenţia Associated Press că o evaluare preliminară sugerează că racheta care a lovit Polonia a fost lansată de forţele ucrainene împotriva unei rachete ruseşti care se apropia.

Subiecte în articol: NATO Polonia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile