Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii din Constanța se plâng de condițiile de muncă și amenință cu protestele: „Uniformele sunt rupte, mașinile nu sunt reparate”

Polițiștii din Constanța se plâng de condițiile de muncă și amenință cu protestele: „Uniformele sunt rupte, mașinile nu sunt reparate”

de Bianca Chirilă    |   

Poliţistii din Constanţa reclamă că lucrează în nişte condiţii deplorabile. Agenţii spun că maşinile sunt vechi şi reparate prea rar, unele posturi de poliţie nici măcar nu au toaletă interioară, iar altele au fost dezafectate cu totul, şi nici măcar uniformele nu ar fi de o calitate bună. Poliţiştii au anunţat că vor ieşi în stradă pe 27 august, pentru a-şi face vocea auzită. 

Potrivit agenţilor, plăcuţele de frână sunt uzate şi oricând se poate produce o tragedie, mai ales că, spun aceştia, în ciuda numărului mare de kilometri pe care îi parcurg cu aceste maşini, reparaţiile sunt o raritate.

Florin Paraschiv, preşedinte SIDEPOL Constanța: „Aceste autospeciale necesită o atenție mai mare, adică reparate într-un interval de timp, pentru că ele circulă non-stop. Dacă nu le reparăm la timp, ele se degradează.”

Polițiștii se plâng că nu au nici măcar toaletă interioară

Mai mult, nici posturile din judeţ nu se află într-o stare prea bună. Cele mai multe dintre ele nu au fost renovate de ani de zile, iar unele nu dispun nici măcar de o toaletă interioară. 

Postul de poliție din Tortomanu nu este racordat la rețeaua de canalizare. Nu există, de altfel, în comună, așa că în interior nu au grup sanitar propriu. Polițiștii sunt nevoiți ca, indiferent de anotimp, iarnă sau vară, să folosească această toaletă ecologică montată în spatele postului.

Iar în alte localităţi, posturile au fost complet dezafectate. La Tuzla, de pildă, angajaţii lucrează de patru ani de zile într-o încăpere a căminului cultural.

Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanţa: „Clădirea respectivă este nefuncțională, aceasta fiind închisă. Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tuzla nu-și mai desfășoară activitatea aici, ci în incinta unui alt sediu din localitate, în baza unui contract de comodat.”

Agenţii spun că nici măcar uniformele pe care le poartă zi de zi nu sunt conforme.

Florin Paraschiv, preşedinte SIDEPOL Constanța: „Au primit un singur obiect vestimentar, gen tricou sau cămașă. Aceste uniforme, fiind folosite zilnic, nu știu exact calitatea lor, dar ele fiind folosite zilnic, s-au degradat, fonturile au căzut, s-au descusut, s-au rupt.”

Deja poliţiştii au organizat mai multe manifestaţii pentru a protesta faţă de situaţia deplorabilă. Următoarea va avea loc pe 27 august.

Reacția IGPR

Inspectoratul General de Poliție a oferit un răspuns după apariția informației conform căreia uniformele agenților sunt neconforme.

Potrivit IGPR, achiziția și distribuția noilor uniforme au fost făcute conform legislației și specificațiilor tehnice. În comunicat se specifică faptul că articolele de echipament au fost livrate la toate cele 46 de unități din Poliția Română, iar produsele au fost verificate și se conformează normelor stabilite. De asemenea, polițiștii pot solicita înlocuirea articolelor deteriorate, fără a fi nevoiți să achite costuri suplimentare.

Subiecte în articol: politisti Constanța protest uniforma
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile