Antena 3 CNN Actualitate Justiție Polițiștii care au violat o minoră, condamnați la 9 ani de închisoare

Polițiștii care au violat o minoră, condamnați la 9 ani de închisoare

Cei doi poliţişti care au violat o minoră, fugită din centrul de Plasament Sf. Şefan din Perişoru în vara anului trecut, au fost condamnaţi la câte 9 ani de închisoare şi la plata, în solidar cu IPJ Călăraşi, a câte 10.000 de euro fiecare, daune morale pentru fata batjocorită. Hotărârea pe fond aparţine Judecătoriei Călăraşi şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

În soluţia dată de instanţă se arată faptul că “se respinge cererea formulată de apărătorii inculpaţilor Şerban Adrian Nicuşor şi Dumitriu Daniel Florentin privind schimbarea încadrării juridice dată faptei prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, din infracţiunea de viol prev. de art. 218 alin1 şi 3 lit. c şi f Cod penal în infracţiunea de act sexual cu un minor prev. de art. 220 alin3 cod penal”.

De asemenea, instanţa a dispus la 3 martie “înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă prin încheierea nr. 97 din 01.10.2015 a Tribunalului Călăraşi –Secţia Penală, cu măsura arestului preventiv pe o durată de 30 de zile, dispunând emiterea de îndată a mandatelor de arestare peventivă”. Totodată, spun judecătorii în soluţie, inculpaţii sunt obligaţi “să achite în solidar cu partea responsabilă civilmente, IPJ Călăraşi, plata sumei de 10.000 euro , cu titlu de daune morale către persoana vătămată”.

Citeste mai multe pe adevarul.ro.

Subiecte în articol: politisti viol minora condamnare inchisoare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog