Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii ameninţă cu proteste majore, chiar de Ziua Naţională: "Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor"

Poliţiştii ameninţă cu proteste majore, chiar de Ziua Naţională: "Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor"

Polițiștii din Sindicatul Europol amenință cu proteste care încep din 1 decembrie, chiar de Ziua Naţională a României. Ei spun că pensiile militare nu au fost indexate nici măcar cu inflația, iar din 2007 polițiștii nu au avut parte de măriri ale salariilor.

de Alin Tarnovschi    |   

"

Aceștia mai spun că nici despre pensiile militare, noua coaliție nu spune nimic, "în condițiile în care rezerviștilor nu le-a mai fost indexată pensia nici măcar cu inflația galopantă din ultimii 2 ani".

"Personajele politice marcante, în mod populist, plasează pensiile militare în afara sistemului public de pensii cu scopul evident de a nu aplica majorarea procentuală promisă pensionarilor civili. Revendicările noastre vizează exclusiv aplicarea legilor în vigoare și în acest sens protestăm pentru aplicarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice începând cu 1 ianuarie 2022 și indexarea pensiilor militare cu indicele inflației", spun sindicaliștii.

Polițiștii spun că nu vor accepta "bătaia de joc a Guvernului".

"Nu mai acceptăm să fim folosiți pe post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele COVIDULUI

Calendarul de proteste începe cu data de 1 decembrie 2021, când polițiștii sunt sfătuiți "să manifeste indulgență maximă față de cetățenii care săvârșesc contravenții și să sancționați în primul rând cu AVERTISMENT scris/verbal".

În perioada 1-31 decembrie vor completa notificările către unități, în care își vor exprima dezacordul de a mai efectua ore suplimentare și de a mai îndeplini sarcini anti-covid pe care polițiștii nu le aveau în fișa postului, începând cu 1 ianuarie 2022.

Proteste vor avea loc în 13-15 decembrie 2021 în fața Prefecturilor în anumite județe, în data de 16 decembrie 2021 între 10:00 – 14: 00, în fața MAI, în data de 17 decembrie 2021, între 10:00-12:00, în fața sediului PSD, iar între orele 12:00-14:00 în fața sediului PNL, urmând ca între 14:30-16:00 protestul să fie în fața sediului UDMR.

"Va fi pentru prima dată când polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice care asigură guvernarea țării și asta pentru a le aduce aminte că Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pe care au votat-o toate partidele, trebuie să fie aplicată fără nicio excepție, de la 1 ianuarie 2022", spun sindicaliștii Europol.

Subiecte în articol: Ministerul de Interne Europol
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile