Reprezentanţii angajaţilor din adminstraţie, poliţie, grefieri, asistenţă socială şi finanţe cer ministrului de Interne să pună în practică prevederile legale actuale. Asta ar duce la eliminarea inechităţilor salariale. În plus, oamenii susţin că Guvernul ar trebui să coreleze salariul minim cu creşterea preţurilor de consum.
"Revendicarea noastră este aceeași și anume abrogarea Ordonanței de Urgență și exceptarea bugetarilor de la acea înghețare salarială." a spus Cosmin Andreica, în direct la Antena 3.
"Am intrat în posesia unui document de la Ministerul Finanțelor Publice de unde rezultă că domnul Cîtu vrea să taie anumite sporuri și anumite sporuri procentuale să le acorde în cuantum fix, sub nivelul acordat în momentul de față.
Bugetarii vor fi din nou sacrificații de serviciu. Dar cred că oamenii au înțeles din 2009 - criză financiară este doar pe hârtie.
În programul de guvernare al acestui nou cabinet nici măcar nu există un dialog social, la niciunul dintre ministere. Noi nu cerem altceva decât dialog. Am venit cu soluții care nu au fost luate în considerare, dar nici nu au venit ei cu alte soluții mai bune."
Președinte Europol: Dacă nu se vor rezolva problemele ne vom prezenta la serviciu și vom interveni doar la 112
"La începutul acestei săptămâni s-au acordat prime și salarii de lucrări de excepție în special șefilor care au avut cel mai mare număr de amenzi și care și-au obligat oamenii să aplice amenzi populației pentru nerespectarea măsurilor COVID. Singurul indicator de performanță astăzi în România este reprezentat de numărul de amenzi acordat populației.
Este un lanț pe care în trecut comuniștii îl foloseau în închisorile politice. Mesajul este unui simplu: suntem prizonierii incompetenței acestui Guvern. Pentru că în loc să găsim soluții, Guvernul a venit și a tăiat din cheltuieli, fără să vină cu obiective pe viitor, în așa fel încât să avem mai multe locuri de muncă și încasări la bugetul de stat.
Din 25 ianuarie Polițiștii au completat rapoarte prin care refuză să efectueze ore suplimentare. Nu mai sunt dispuși să îndeplinească atribuții pe care nu le au în fișa postului. Cum ar fi verificarea izolaților, procese verbale.
Dacă nu se vor rezolva problemele ne vom prezența la serviciu și vom interveni doar la 112."
Cosmin Andreica, mesaj pentru Ministrul Afacerilor Interne: Să nu uite că până la urmă trebuie să reprezinte polițiștii
"Aș vrea că domnul Ministru să nu uite că până la urmă trebuie să reprezinte polițiștii. La fel cum Ministerul Educației a venit cu măsuri pentru acele ore remediale pentru plata profesorilor. La fel cum Ministrul Sănătății a venit cu plata orelor pentru personalul medical care participa la campania de vaccinare.
Vrem și noi, nu sporuri, nu majorări, ci doar vrem aplicarea legii."
Poliţiştii, o nouă lovitură, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor: "Vor refuza să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu"
După ce au anunţat că vor fi permisivi, astfel că nu vor mai da amenzi decât în cazuri rare şi au ameninţat că vor interveni la urgenţele 112 în timpul maxim, acum poliţiştii vin cu o nouă lovitură, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor de guvernul Cîţu.
"Întrucât ședințele de dialog social purtate cu ministrul Bode și conducerea M.A.I. s-au dovedit a fi sterile, fără o finalitate care să se reflecte în eliminarea inechităților și a discriminării la care sunt supuși polițiștii, începând de ieri am intrat în a doua etapă din calendarul de proteste stabilit de comun acord cu celelalte sindicate.
Astfel, membrii noștri de sindicat au refuzat și vor refuza în continuare să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu, această atribuție neregăsindu-se în fișele posturilor, ea fiind efectuată pro bono până în prezent.
Totodată, pentru ca semnalele de protest să fie cât mai vizibile, aceștia poartă în continuare banderole albe pe mâneca uniformei de serviciu", transmite SNPR Decus.
Este vorba despre polițiștii care sunt membri ai sindicatelor SNPR Decus, Europol, Diamantul, Sed Lex, Sidepol, Ropol, Meridian și Unipol.