Antena 3 CNN Actualitate Social IGPR confirmă că a avut loc un incident cu un ucrainean, dar neagă acuzaţiile şi spune că refugiatul este agresorul

IGPR confirmă că a avut loc un incident cu un ucrainean, dar neagă acuzaţiile şi spune că refugiatul este agresorul

de Alexandra Dima    |   

Poliţia Română a confirmat marţi că, în octombrie 2023, a avut loc un incident între poliţişti din Bucureşti şi un refugiat ucrainean, dar verificările efectuate nu au scos în evidenţă nereguli, iar dosarul penal a fost clasat. 

Presa a relatat, citând un Raport al Departamentului de Stat al SUA, că a existat un caz de abuz în luna octombrie 2023, în care poliţiştii din Bucureşti ar fi folosit forţa excesivă împotriva unui cetăţean ucrainean, cazat într-un adăpost pentru refugiaţi.

Ulterior, în momentul în care bărbatul lovit a fost condus în camera de cazare, unul dintre poliţiştii prezenţi a fost lovit în zona feţei de către un alt bărbat, cel care îl lovise pe primul ucrainean, conform IGPR.

Agresorul a fost imobilizat şi dus la Secţia de Poliţie, unde a lovit şi scuipat un alt poliţist.



"După imobilizare, acesta a fost condus la sediul secţiei, manifestând în continuare un comportament agresiv fizic şi verbal, unde ar fi lovit un alt poliţist în zona inghinală şi l-ar fi scuipat. Actele premergătoare întocmite de poliţişti au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj. Astfel, un procuror a dispus măsura reţinerii bărbatului, ulterior fiind dispusă, de către instanţa de judecată, măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de ultraj asupra poliţiştilor", precizează IGPR.

În urma aspectelor reclamate cu privire la poliţişti de cetăţeanul ucrainean, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a fost înregistrat un alt dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă. Ulterior, acesta a fost declinat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde a fost clasat.

"De asemenea, au fost dispuse verificări interne, prin Corpul de Control al IGPR. În urma finalizării verificărilor, documentarea întreprinsă nu a scos în evidenţă nereguli la nivelul DGPMB, cu privire la incidentul semnalat. Totodată, facem precizarea că toate activităţile poliţiştilor sunt derulate cu respectarea cadrului legal", transmite Poliţia Română. 

Subiecte în articol: IGPR
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi