Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Poke Bowl, un preparat ușor de gătit, care poate fi pus cu brio și la pachet

Poke Bowl, un preparat ușor de gătit, care poate fi pus cu brio și la pachet

Chef Florin Cărniceanu are o reţetă foarte interesantă pe care o puteţi încerca în weekend. Este ușor de gătit și poate fi pusă cu brio și la pachet.

de Georgiana Adam    |   

Poke bowl-urile au câștigat popularitate în multe țări din întreaga lume, inclusiv în România. Acestea au devenit o opțiune de masă sănătoasă și delicioasă pentru mulți oameni, datorită combinației lor echilibrate de ingrediente proaspete și sățioase.

"Vom face un poke bowl, care conține de obicei o cereală, o carne sau o brânză tofu, o legumă, noi avem ardei roșu și ceapă roșie și avocado. Practic, cam tot ce are corpul nevoie este în acest bol. El provine normal din Hawai a fost prima dată făcut acolo și era un orez cu diferite ingrediente.

Se pune apă la clocotit, în momentul în care apa clocotește, se adaugă bulgurul și socotim între 12 și 15 minute în funcție de granulația bulgurului când este gata. Trebuie să avem grijă să fie cantitatea de 1 la 2, dacă avem 100g de bulgur, punem 200 ml de apă. Și ca să fiarbă și să fie gătit corect, punem capacul și lăsăm la foc mic.
 
Bulgurul este o sursă bună de carbohidrați, fibre și proteine. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și zincul, precum și vitaminele B. Dar dacă doriți să-l înlocuiți, câteva alternative comune ar fi quinoa, orezul brun sau orezul alb, hrișca și cușcuș.

De asemenea, puteți combina sosul de soia cu sos de susan, usturoi, miere și fulgi de ardei iute pentru o marinată cu adevărat deliciosă.
 
În timp ce lăsăm soia la marinat, ne vom ocupa de avocado. Trebuie să fie roșu, dacă este verde nu prea este bun de consumat. Ia uitați, este puțin prea gătit, îndepărtăm partea neagră. Îl voi tăia cubulețe.
 
Ulterior, se adaugă și puțină zeamă de lămâie, ca avocado să nu se oxideze. Iar după ce au fost tăiate toate legume, se trece la pasul următor.

Tofu proaspăt are o textură moale și puțin gumată. Chiar și prăjit, acesta își păstrează textura la interior, dar în schimb, la exterior, devine crocant.

Din punctul meu de vedere, acest tofu este gata, ne dăm seama că prinde o ușoară crustă. Îl opresc de pe foc, îl las să se răcească pentru că aici am legume reci, crude, și practic oxidează sau gătește legumele. Între timp, este gata și bulgurul, oprim focul, ce frumos arată. O să-l punem pe o farfurie la răcit.
 
Numărul de ingrediente dintr-un poke bowl poate varia în funcție de preferințele individuale și de rețeta specifică folosită. Dar în general, poate conține între 5 și 10 ingrediente.

Subiecte în articol: Numai de bine
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile