Locuitorii din Dognecea, județul Caraș-Severin sunt supărați că singurul pod care leagă cele două părți ale comunei le pune viața în pericol.
Oamenii nu pot să traverseze în siguranță podul care face legătura cu partea comunei unde se află magazinele, primăria, farmacia sau poliția.
Situația nu este nouă, dar s-a înrăutățit în ultimii doi ani când în pavajul metalic al podului au apărut găuri de aproape o jumătate de metru.
În afara autoturismelor sau microbuzelor, podul este traversat zilnic și de camioane încărcate cu lemne, existând riscul unor accidente grave.
Reprezentanții primăriei comunei au făcut demersurile necesare schimbării podului încă de acum doi ani dar fără succes. Asta în condițiile în care banii destinați proiectului, două milioane de lei, au fost alocați de Guvernul României și au sosit anul trecut în visteria Consiliului Județean Caraș-Severin.
"Consiliu Județean are bani în cont de anul trecut din martie. Vă dați seama? Ce trebuia să facă? Simplu, să vină să facă un caiet de sarcini cu un proiect de înlocuire pod, că așa este și în procesul verbal, înlocuire pod, nu reabilitare.
Și puteau să-l scoatem la licitație de anul trecut ca noi astăzi să nu ajungem să fim aici nevoiți ca toți locuitorii Dognecea să fie supărați și necăjiți că nu pot să-și ducă copiii la școală. Să condamni o comună de 2200 de locuitori, să nu faci un pod de legătură în 2022 cu bani în cont? Este și abuz în serviciu", a povestit primarul comunei Dognecea, Remus Rof.
Ca urmare a majorării prețurilor materialelor de construcții, valoarea totală a lucrărilor este mai mare și banii nu vor fi suficienți.
"Problema acestui pod metalic s-a acutizat și ca urmare a transportului masiv de lemn care se face în zona respectivă. Într-o lună de zile maxim, vom începe lucrările de punere în siguranță pentru transport ușor pe acest pod", a declarat Ovidiu Almăjan, director Direcția de Drumuri Județene.
Probleme sunt și la podul de acces din capătul satului. Acesta are o vechime de peste 250 de ani fiind de pe timpul Imperiului Austro-Ungar și este atât de deteriorat încât s-a lăsat pe o parte.
Și acesta aparține de Consiliul Județean, însă reprezentanții instituției susțin că nu se poate lua în discuție și repararea acestuia pentru că nu sunt bani.