Podul, realizat din pontoane (blocuri plutitoare), permite trecerea peste râul Pripiat, în Belarus, la circa 6 kilometri de granița cu Ucraina, notează Sky News.
Fotografia în care apare podul a fost realizată de Maxar în data de 15 februarie 2022.
Armata rusă și cea belarusă au planificat și derulat exerciții comune de la începutul acestei luni.
[GAL layout="3"]Președintele rus, Vladimir Putin, și cel belarus, Aleksandr Lukașenko, urmează să se întâlnească până la finele acestei săptămâni și este așteptat, cu această ocazie, un anunț cu privire la trupele ruse trimise de Moscova pentru manevrele comune.
Întâlnirea, anunțată de Kremlin, a fost confirmată și de Lukașenko.
"Ne vom întâlni în viitorul apropiat și vom decide asupra momentului și calendarului retragerii Forțelor Armate ale Federației Ruse. Este treaba noastră", se spune într-o declarație făcută de președintele belarus.
Estimări anterioare indicau prezența a circa 30.000 de militari ruși în această republică ex-sovietică.
Fotografiile Maxar relevă intensificarea activității militare ruse în Belarus, Crimeea și în vestul Rusiei
Imaginile Maxar mai relevă, în afara podului peste Pripiat, și alte semne că dispozitivul militar al Moscovei în apropierea Ucrainei continuă să rămână puternic și amenințător.
Conform acestor imagini realizate în ultimele 48 de ore, se constată o intensificare a activității în Belarus, în Crimeea și în vestul Rusiei.
Astfel, sunt vizibile noi desfășurări de trupe, elicoptere și alte echipamente la baza aeriană Ziabrovka din Belarus, un convoi militar lângă o garnizoană din apropierea orașului Yevpatoria (Eupatoria, Crimeea), trupe și echipamente militare într-un poligon din Kursk dar și ridicarea unui spital de în poligonul Osipovici.