Antena 3 CNN Politică PNL vrea guvernare de dreapta, dar nu are cu cine. Gorghiu: Lasconi are un orgoliu exagerat. PMP nu intră în Parlament

PNL vrea guvernare de dreapta, dar nu are cu cine. Gorghiu: Lasconi are un orgoliu exagerat. PMP nu intră în Parlament

de Andreea Ştefan    |   

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat vineri, în emisiunea În fața națiunii de la Antena 3 CNN, că PNL își dorește ca după alegerile prezidențiale, pe care spune că este sigură că le va câștiga Nicolae Ciucă, să se alieze cu guvernele de dreapta, însă precizează că orice scenariu este posibil, având în vedere că Elena Lasconi „are un orgoliu exagerat”, spune Gorghiu, iar Forța Dreptei „nu intră în Parlament”.

Alina Gorgiu a declarat vineri la Antena 3 CNN că este sigură că Nicolae Ciucă va intra în turul doi și va câștiga alegerile prezidențiale. În acest context, ea a fost întrebată cine va fi premierul.

„După 25 de ani de ani de politică, o să vă spun că matematica e complicată în politică și că alegerile prezidențiale limpezesc o necunoscută din ecuație, și anume cine va desemna premierul. Problema este că urmează și alegerile parlamentare. Le avem pe data de 1 decembrie și în urma acestor alegeri vei vedea care sunt bazinele din Parlament, atât pentru PNL, PSD și celelalte partide”, a răspuns Alina Gorghiu.

PNL a spus în repetate rânduri că și-ar dori o guvernare de dreapta, însă nu prea are cu cine. Ministrul Justiției spune despre candidata USR la prezidențiale, Elena Lasconi, că „are un orgoliu exagerat”, iar despre Forța Dreptei, aceasta spune că nu crede că va intra în Parlament.

„Eu iau orice scenariu în calcul, dar e mai puțin important ce iau eu în calcul, ci matematica parlamentară va fi cea care va dicta majorității. Vom vedea dacă se poate face o majoritate pe dreapta. Mi-aș dori să văd că se va coagula în sfârși dreapta. Însă discursul pe care îl vedeți la Elena Lasconi, care are în spate un partid de opt procente și care are un orgoliu, din punctul meu de vedere, exagerat. Ne uităm la Forța Dreptei PMP, care realmente eu nu înțeleg ce fac. Au jucat într-o manieră în care, din punctul meu de vedere... concluzia este că nu intră în Parlament.

(...) Vom vedea la cine ajunge la 50% + 1. Eu știu atât despre PSD, că nu împarte puterea. Când o să discutăm după alegeri și o să vedeți că rețeta PSD este aceeași, și anume că își doresc tot, o să vedeți că declarațiile de campanie rămân declarații de campanie”, a mai spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a fost întrebată apoi dacă PNL ar intra la guvernare cu un premier de la PSD în cazul în care Nicolae Ciucă nu va câștiga alegerile prezidențiale, iar ea a răspuns:

„De ce credeți că mi-aș putea permite să comentez un scenariu pe care eu nu-l cred. Eu nu cred că vom pierde alegerile prezidențiale și mi se pare un mesaj foarte prost pe care l-aș da față de tot activul de partid”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile