Antena 3 CNN Politică Consiliul Național PNL a început cu imagini cu Ciucă în Irak. Liberalii îi validează candidatura. El e așteptat să vină de la inundații

Consiliul Național PNL a început cu imagini cu Ciucă în Irak. Liberalii îi validează candidatura. El e așteptat să vină de la inundații

de Roxana Mihăiescu    |   

Consiliul Naţional al PNL se reuneşte, astăzi, 15 septembrie, pentru a valida candidatura liderului liberal Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale.

UPDATE 12:00 La Congresul Național al PNL a ajuns și primarul general Nicușor Dan. 

UPDATE 11:50: Secretarul general al PNL Lucian Bode a vorbit despre candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale și a trimis săgeți catre partenerii de guvernare de la PSD și către Marcel Ciolacu.

„Candidatul PSD are de dus o bătălie cu un fost președinte PSD și un copil de mingi. E prma data când PSD se bate cu un fost președinte PSD. Pe dreapta este un singur candidat, mai e o doamnă care nu știm pe ce parte se află.

Ciucă este singurul care poate învinge candidatul de stânga. PSD arată disperarea, se fac planuri pentru președintele partidului pentru că știu că Ciolacu nu va câștiga alegerile. PNL dă astăzi semnalul mobilizării. Să plecăm la luptă conștienți de avantajele noastre și de forța PNL”, a spus Bode.

UPDATE 11:30: A început Consiliul Național al PNL unde va fi validată candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale. Evenimentul a început cu imagini cu liderul PNL în Irak, din perioada în care era comandatul „Scorpionilor Roșii”. Sunt imaginile de prezentare a cărții lui Ciucă. Ulterior, liberalii au ținut un moment de reculegere pentru victimele inundațiilor.

Liderul PNL vine la evenimentul de la Parlament direct de la inundații. Acesta a fost prezent alături de premierul Marcel Ciolacu în localitățile din județul Galați unde ploile și viiturile au făcut prăpăd.

-știrea inițială-

Reuniunea începe la ora 11:00, la Palatul Parlamentului, fiind aşteptaţi să participe aproximativ 1.400 de delegaţi.

„Duminică, Partidul Naţional Liberal se reuneşte în cadrul Consiliului Naţional, unde va fi votat candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale. Vom discuta despre viziunea noastră pentru o Românie mai prosperă şi mai sigură - în care familiile sunt protejate, tinerii au oportunităţi de creştere şi locuri de muncă, iar seniorii sunt respectaţi pentru toată munca şi dedicarea lor”, au informat reprezentanţii formaţiunii, potrivit Agerpres.

Joi, Biroul Executiv al PNL a votat o derogare pentru ca Nicolae Ciucă să poată candida la alegerile prezidenţiale din partea formaţiunii politice, având în vedere că liderul liberalilor nu avea vechimea în partid necesară, potrivit Statutului, a anunţat prim-vicepreşedintele formaţiunii, Rareş Bogdan.

Nicolae Ciucă a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la Preşedinţie este nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani vechime.

„Duminică avem Consiliul Naţional, cu 1.400 de delegaţi, în care votăm o candidatură definitivă, votată de BPN, o încărcare a domnului Ciucă cu această candidatură.

Dânsul a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la Preşedinţie e nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani. Domniei sale îi lipseau câteva săptămâni pentru a se înscrie în cursa electorală, cred că vreo trei săptămâni, nici măcar o lună. Cu toate acestea, a fost nevoie de o derogare, votată în unanimitate de către Biroul Executiv Central, format din 57 de persoane, pentru ca domnia sa să se înscrie în cursa electorală”, a spus Rareş Bogdan, la TVR info.

În 29 august, Biroul Politic Naţional al partidului l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept candidat pentru alegerile prezidenţiale, această decizie urmând a fi supusă aprobării Consiliului Naţional.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile