Antena 3 CNN Politică PNL păstrează miniștrii și secretarii de stat, dar nu mai are dialog politic cu PSD. Ciucă: Rămânem în Guvern ca să nu provocăm o criză

PNL păstrează miniștrii și secretarii de stat, dar nu mai are dialog politic cu PSD. Ciucă: Rămânem în Guvern ca să nu provocăm o criză

de Georgiana Marina    |   

PNL își păstrează miniștrii și secretarii de stat, dar nu va mai exista comunicare politică cu PSD. Vor fi doar discuții la nivel de specialiști de partid.

UPDATE 12.00 Biroul Politic Naţional al PNL a aprobat, joi, decizia privind întreruperea dialogului politic cu PSD şi rămânerea la guvernare a liberalilor.

"Am analizat toate subiectele legate de ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă de timp, inclusiv prezentarea deciziei şi aprobarea ei de către Biroul Politic în ceea ce priveşte întreruperea dialogului politic cu PSD, concomitent cu luarea deciziei pentru a rămâne cu miniştrii şi secretarii de stat în continuare pentru asigurarea actului de guvernare în ideea în care vom continua să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a putea să protejăm românii de orice abuz şi să ne îndeplinim obiectivele aşa cum au fost asumate prin programul de guvernare", a declarat Ciucă la finalul şedinţei conducerii PNL care a avut loc la Palatul Parlamentului.

El a arătat şi că a fost aprobată o altă serie de liste de candidaturi la parlamentare de la filialele care au finalizat procedurile. 

Știrea inițială

PNL va rămâne la guvernare pentru a nu provoca o criză guvernamentală care să îi afecteze pe cetățeni, chiar dacă cu o astfel de decizie riscă să piardă câteva procente, le-a spus Nicolae Ciucă liberalilor, în ședința BPN, potrivit unor surse politice.

El a făcut o trecere în revistă a ultimelor evoluții politice, pentru a înțelege concret "care este realitatea la zi în relația cu PSD". 

Ciucă a spus că s-a luat decizia de a încheia orice dialog politic cu PSD, dar a subliniat că PNL rămâne la guvernare "pentru a nu provoca o criză guvernamentală care să îi afecteze pe cetățeni." 

El a adăugat că e "om serios" și nu va ieși de la guvernare, pentru că "niciodată nu a pus interesul personal înainte de interesul țării, al stabilității." 

Ciucă le-a mai spus liberalilor să rămână la guvernare pentru că altfel ar lăsa teren liber unui singur partid care are tendințe de partid stat.

"Adversarul nostru principal rămâne PSD, dar luptăm cu toată lumea în campanie. Nu trebuie să lăsăm oportunități sau fisuri", a mai declarat Ciucă, conform surselor citate.

Subiecte în articol: PSD PNL guvern Nicolae Ciucă
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile