Antena 3 CNN Politică PNL, în ședință după ce Nicolae Ciucă a anunțat ruperea coaliției cu PSD. "Deocamdată, liberalii rămân în Guvern"

PNL, în ședință după ce Nicolae Ciucă a anunțat ruperea coaliției cu PSD. "Deocamdată, liberalii rămân în Guvern"

de Vasile Marcu    |   

Liderii liberali se reunesc miercuri, la București, pentru a decide următoarele mișcări politice, după ce președintele formațiunii, Nicolae Ciucă, a anunțat că nu mai există coaliție cu PSD, transmite Antena 3 CNN.

Tot miercuri expiră cele 24 de ore acordate de Elena Lasconi celor din PNL pentru a răspunde dacă vor vota moțiunea de cenzură care urmează să fie depusă de USR.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că va demisiona dacă PNL se va retrage din guvern, scenariu care ar declanșa o criză guvernamentală chiar înainte de alegeri.

Ciolacu a avut discuții în conducerea restrânsă a partidului și au fost pregătite scenarii pentru mai multe variante.

"Cel mai negru scenariu este cel în care Partidul Național Liberal iese de la guvernare. E vorba despre un scenariu pe care PSD nu și-l dorește, însă este pregătit și pentru acesta, spun surse din cadrul partidului. Dacă liberalii decid să iasă din Guvern, atunci premierul va merge la Palatul Cotroceni și își va depune mandatul. Președintele Iohannis ar trebui să desemneze pe un alt membru al Guvernului drept premier interimar.

Lucrurile rămân să se tranșeze în această seară, în ședința de la Vila Lac. Surse din PNL spun că balanța ar înclina către rămânerea în executiv, nu și în coaliție. Ei fac distincție între cele două aspecte pentru că, așa cum spus chiar Nicolae Ciucă, nu mai există coaliție de guvernare.

Chiar dacă ar urma să meargă în continuare la Guvern și la ministere, miniștrii liberali vor fi ceva mai stricți în ceea ce privește actul guvernamental. Ei vor urmări toate proiectele de lege și de hotărâri de guvern care intră în dezbaterea cabinetului și vor fi mult mai atenți la felul cum intenționează premierul să cheltuie banul public în perioada următoare. Deocamdată, miniștrii liberali rămân în Guvern", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Vasile Marcu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile