Antena 3 CNN Politică PNL anunță că modifică legea pensiilor în Parlament și atacă PSD. Romașcanu: „Legea a fost negociată cu Comisia Europeană”

PNL anunță că modifică legea pensiilor în Parlament și atacă PSD. Romașcanu: „Legea a fost negociată cu Comisia Europeană”

de Robert Kiss    |   

PNL anunță că modifică legea pensiilor în Parlament pentru a „repara greșelile PSD”. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PNL, deputatul Florin Roman, care susține că liberalii vor depune un proiect de lege prin care să nu mai fie înghețate pensiile minerilor, siderurgiștilor, ceferiștilor, a celor cu grupe de muncă și a persoanelor cu dizabilități. În replică, PSD spune că declarațiile lui Florin Roman sunt „politicianiste”.

„Depunem proiectul de lege pentru repararea greșelilor PSD din legea pensiilor, care practic a înghețat pensiile minerilor, siderurgiștilor, ceferiștilor, a celor cu grupe de muncă, a persoanelor cu dizabilități, o categorie de pensionari abandonați de PSD. Dl Ciolacu a amenințat ca nu mai schimbă nimeni nimic. El poate da ordine la PSD, nu la PNL. Am votat majorările de pensii pentru 82% din pensionari, dar nu-i lăsam în spate nici pe cei umiliți de PSD, fără să aibă nici măcar un gram de vină”, a scris Florin Roman, pe Facebook.

Legea pensiilor a fost lucrată de ambele partide aflate la guvernare, iar recalcularea pensiilor a fost realizată la nivelul Casei Naționale de Pensii condusă de liberalul Daniel Baciu.

„Legat de mineri, nu se poate modifica legea aceasta pentru că e negociată cu Comisia Europeană și este o cerință în PNRR. E bine să îi întrebăm pe liberali ce au avut în minte când au pus cerințele astea în PNRR. Premierul se va întâlni cu minerii, căutam soluții pentru a rezolva această problemă. Se vor purta discuții cu Comisia Europeană și vom vedea care sunt soluțiile pentru a rezolva problemele ridicate de mineri. Dânșii au beneficiat de o perioadă mai favorabilă, dar căutăm soluții și pentru ei”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, pentru antena3.ro.

Sute de mii de pensionari sunt revoltați după recalcularea pensiilor. Este vorba de cei care au lucrat în condiții grele de muncă și care după recalculare s-au trezit cu veniturile mai mici cu mii de lei. Deși Guvernul a dat asigurări că pensiile nu scad, rămânând în plata cele actuale, aceștia nu vor mai beneficia de indexări ani de zile. Astfel, pensiile acestora vor fi înghețate.

Aproape 1.000 de pensionari, foşti lucrători în industria minieră şi în metalurgie, au protestat săptămâna trecută în centrul municipiului Baia Mare, nemulţumiţi de recalcularea pensiilor.

Revoltă a fost și în Petroșani, unde foştii mineri au protestat pe străzile din oraș, nemulțumiți că deciziile de recalculare au dus la scăderi dramatice ale pensiilor. Aceştia speră ca vocea lor să fie auzită, iar Guvernul să găsească o soluţie şi pentru ei. 

Subiecte în articol: PNL PSD legea pensiilor pensii mineri
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile