Antena 3 CNN Meteo HARTĂ. Ploile continuă să lovească România. Noi coduri galbene pentru județe din vestul și estul țării. Cod portocaliu în Delta Dunării

HARTĂ. Ploile continuă să lovească România. Noi coduri galbene pentru județe din vestul și estul țării. Cod portocaliu în Delta Dunării

de Adrian Dumitru    |   

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, noi coduri de vreme rea - ploi abundente și vreme instabilă - în mai multe județe. Coduri galbene au fost emise pentru județele Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei, local zona de munte a Olteniei și nordul Dobrogei - Delta Dunării. De asemenea, codurile galbene continuă în județele din Moldova afectate recent de ploi abundente și inundații.

Astfel, ANM emite avertizare de tip cod galben pentru: Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei, local în zona de munte a Olteniei şi în nordul Dobrogei. Fenomenele vor fi de ploi însemnate cantitativ în intervalul 10:00-16:00, duminică. Prin acumulare cantitãţile de apã vor fi de 20-25 litri/metru pătrat şi izolat de peste 30-40 litri/metru pătrat.

În Delta Dunării a fost emis cod portocaliu de averse torențiale în cantități mari. Intervalul este 15 septembrie, ora 16:00 până, luni, 16 septembrie, ora 10:00. În intervalul menţionat, în Delta Dunãrii va ploua torenţial, iar cantitãţile de apã vor fi de 40-60 litri/metru pătrat.

De asemenea, în estul Moldovei (județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui și Galați) va ploua însemnat cantitativ. Cantităţile de apă vor fi de 20-25 litri/metru pătrat şi izolat de peste 40 litri/metru pătrat.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile