Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Platouri restaurant potrivite pentru perioada Crăciunului

Platouri restaurant potrivite pentru perioada Crăciunului

Platourile reprezintă o alegere foarte bună atunci când vine vorba de servirea și prezentarea preparatelor culinare.

de Georgiana Adam    |   

Există mai multe tipuri de platouri în care poate fi servită mâncarea, platouri de lemn, platouri de porțelan, platouri melamină etc.

Platouri festive de Crăciun

La mesele de Crăciun se pot folosi platouri ca și opțiune pentru prezentarea și servirea preparatelor culinare. Acest mod de servire este foarte interesant și potrivit pentru aceste evenimente festive.

Există mai multe tipuri de platouri ce pot fi folosite pentru servire. Platourile de lemn și porțelan se află printre preferatele restaurantelor și servirii acasă.

La RoseHome vei găsi mai multe modele disponibile, potrivite atât pentru uzul casnic cât și pentru locațiile de HoReCa.

Tipuri de platouri pentru restaurante (brânzeturi, prăjituri, tradițional etc.)

La evenimentele festive cum este masa de Crăciun se pot folosi platourile de lemn sau porțelan pentru servirea mâncării.

Există mai multe tipuri de platouri pentru restaurante, cum ar fi cele de brânzeturi, de prăjituri sau cele tradiționale.

Unul dintre platourile preferate este cel ce conține între 3 și 10 feluri de brânză (moale, tare), 3-4 feluri de fructe proaspete (struguri, smochine, pepene galben, piersici), pâine, biscuiți, nuci, alune, migdale, fistic și fructe deshidratate.

Un platou de prăjituri pentru Crăciun poate cuprinde foarte multe tipuri de prăjituri, printre cele mai cunoscute fiind Albă ca Zăpada, Albinița, nuci umplute cu cremă, tiramisu, krantz, Doboș, prăjitură tăvălită, brownie, foi de napolitane cu caramel și nucă sau alune plus multe alte tipuri de prăjituri cunoscute.

Platou aperitiv- Există posibilitatea de a servi atât platouri reci, cât și platouri calde. Platourile tradiționale sunt unele dintre cele mai apreciate datorită bunătăților pe care le găsim pe acestea. Printre cele mai cunoscute preparate tradiționale se numără tobă, șorici, cârnați, caltaboș, slănină, jumări, lebăr, conopidă, gogoșari, castraveți, ardei iuți, ceapă etc.

Servirea potrivită a platourilor la restaurant

Platourile se pot așeza pe masă dacă aceasta este pregătită de dinainte sau există posibilitatea de aducere a preparatelor culinare pe platouri.

La RoseHome vei găsi o gamă largă de modele platouri lemn, porțelan sau alte materiale rezistente.

Un nou mod de servire și gătire a preparatelor culinare este reprezentat de noile platouri cu piatră vulcanică și sare de Himalaya. Aceste platouri sunt potrivite atât pentru gătirea directă a mâncării pe ele cât și pentru servirea pe acestea.

Acestea au proprietăți termice deosebite: se încing încet și uniform, odată ce s-a atins temperatura ideală se poate menține cu flacăra scăzută, odată luat de pe foc, se răcește încet, păstrând mâncarea caldă mult timp, proprietățile antiaderente previn arderea alimentelor sau lipirea, gustul alimentelor este natural îmbunătățit. 

Bineînțeles, să nu uităm că pe masa de sărbători trebuie să se afle și alte elementele de veselă, pahare și tacâmuri! La RoseHome vei găsi absolut tot ceea ce ai nevoie: colecții de veselă albă sau colorată, tacâmuri premium sau standard, pahare de toate tipurile: pahare apă, pahare vin, pahare băuturi calde etc.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă