Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu platforma de înscriere pentru vaccinare. Vești proaste pentru români

Ce se întâmplă cu platforma de înscriere pentru vaccinare. Vești proaste pentru români

Urcușuri și coborâșuri în privința vaccinării în România. Problemele de funcționalitate ale platformei pe care românii se pot înscrie pentru vaccinare par a se mai fi rezolvat, însă nu total, dar oricum nu există suficiente doze de vaccin în România și nici locuri suficiente de vaccinare pentru bucureșteni.

de Gabriel Dano    |   

"Acum câteva minute s-a blocat din nou. A apărut o eroare la accesarea paginii, la ora 12.10. În cele din urmă și-a revenit, se poate intra cu codul numeric personal, se dă un cont pe telefon și, mai departe se intră pe platforma propriu-zisă.

Însă, problemele persistă încă de ieri de când s-a făcut anunțul, de la ora 15.00, când zeci de mii de oameni au încercat să se programeze în această etapă a doua de vacinare și mulți dintre ei s-au chinuit să intre pe platformă. Cei care au reușit și s-au programat au umplut sistemul astfel încât s-a ajuns la această situație.

În Capitală, spre exemplu, avem o listă cu spitalele pregătite, însă nu sunt locuri", a explicat reporterul Antena 3 Cristi Popovici, care a urmărit toată dimineața modul în care funcționează platforma.

În prima etapă de vaccinare, care a început la data de 27 decembrie 2020, până la data de 14 ianuarie a.c, s-au vaccinat 67,5%, repectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare.

Menționăm că persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infecția cu SARS-CoV-2, nu au contraindicații de natură medicală și nu se află în izolare.
Vaccinarea persoanelor din prima etapă continuă, iar până la 31 ianuarie a.c., sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat.

Începând de astăzi, 15 ianuarie a.c., odată cu declanșarea activităților de vaccinare pentru populația aflată în Etapa a II-a, care se derulează în același timp cu imunizarea persoanelor din din Etapa I, în România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare. Dintre acestea, de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Totodată, persoanele internate în cele 1.884 centre medico-sociale și rezidențiale de la nivel național vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare. Precizăm că, din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie a.c., vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi și doza de rapel.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile