Nemulţumiţi că nu au mai prins loc pe liste la alegerile parlamentare, câţiva parlamentari UNPR, mânaţi din spate de Gabriel Oprea, vor să rupă fuziunea dintre PMP şi UNPR. Din punct de vedere juridic, „locotenenţii“ lui Oprea nu mai pot să reînvie UNPR, însă pot să agite apele în detrimentul PMP înainte de alegerile parlamentare, scrie Adevărul.
Un grup de parlamentari ai defunctului UNPR, aleşi în 2012 pe listele PPDD, încearcă să readucă la viaţă UNPR-ul fondat de fostul vicepremier Gabriel Oprea şi au contestat în instanţă protocolul de fuziune dintre PMP şi UNPR. Astăzi se discută contestaţia depusă de senatorul UNPR Marian Vasiliev, însă şansele „puciştilor“ lui Oprea sunt mici din punct de vedere juridic.
În argumentaţia sa juridică, Vasiliev a denunţat protocolul de fuziune dintre PMP şi UNPR, arătând că UNPR nu a avut un Congres care să voteze absorbţia UNPR de către PMP. „Noi am procedat conform statutului. Am avut Congres, Comitet Executiv cu o săptămâna în urmă, unde am votat fuziunea, şi Congres comun cu PMP, unde Traian Băsescu a întrebat pe toată lumea dacă este de acord. Este filmat totul. Potrivit statutului, Comitetul Executiv era cel care trebuia să voteze“, a spus preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, fost preşedinte UNPR.
Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia lui Vasiliev, însă deputatul a făcut apel, care se judecă astăzi. Congresul de fuziune dintre UNPR şi PMP a avut loc pe 20 iulie, iar Vasiliev a contestat fuziunea nici o lună mai târziu. Între instanţa de fond şi Curtea de Apel, demersului lui Vasiliev i s-au alăturat şi alţi parlamentari UNPR, nemulţumiţi că nu au prins locuri pe lista PMP de la alegerile parlamentare. Este vorba de deputaţii Nuţu Fonta, finul lui Gabriel Oprea, Eugen Chebac şi Ion Răducanu. Toţi trei au fost surprinşi zilele acestea la masă cu fostul vicepremier Gabriel Oprea.