Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Planta care tratează 99 de boli. Lidia Fecioru: "În trecut, se credea că alungă energiile negative și spiritele rele"

Planta care tratează 99 de boli. Lidia Fecioru: "În trecut, se credea că alungă energiile negative și spiritele rele"

de Ioana Dobre    |   

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul rubricii Leacul zilei, din emisiunea Adevăruri ascunse, despre sunătoare, planta supranumită şi planta celor 99 de boli.

"Sunătoarea este adesea numită „planta celor 99 de boli” datorită multiplelor sale proprietăți terapeutice. Această plantă a fost folosită tradițional pentru a trata o varietate de afecțiuni, iar în trecut se credea că mătura din sunătoare alungă energiile negative și spiritele rele. 

Ceaiul de sunătoare este excelent pentru persoanele cu fiere leneșă sau cu pereți îngroșați ai vezicii biliare. Este util în cazurile de hepatită, deoarece ajută la îmbunătățirea funcției hepatice și la reducerea densității bilei, care poate fi mai groasă și mai greu de eliminat.

Este eficient în combaterea gastritei și a mirosului urât din gură, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatoare.

Ceaiul de sunătoare poate fi de ajutor în cazurile de insomnie și astenie, în special în perioadele de tranziție între sezonul de primăvară și toamnă. Este cunoscut pentru efectele sale calmante și relaxante.

Ceaiul de sunătoare poate fi consumat de majoritatea adulților, dar nu este recomandat femeilor în perioada lactației și copiilor sub 12 ani.

În ciuda beneficiilor sale, este important să ținem cont de faptul că sunătoarea poate interacționa cu anumite medicamente, așa că este indicat să consultăm un specialist înainte de a începe un tratament pe termen lung.

Sunătoarea este o plantă cu multe aplicații terapeutice, dar este important să o folosim cu atenție și să respectăm recomandările pentru a beneficia pe deplin de proprietățile sale curative.", a spus Lidia Fecioru.

Subiecte în articol: Lidia Fecioru plante terapeutice
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile